Данъци за изплащане в размер на 190 милиарда долара -

...
Данъци за изплащане в размер на 190 милиарда долара -
Коментари Харесай

Производител на злато в Танзания трябва да плати данъци, колкото приходите му за 2 века



Данъци за погашение в размер на 190 милиарда $ - можете ли да си визиите какво е това. Властите в Танзания са изпратили точно такава сума за заплащане на производител на злато с активност в страната. И тази сума се равнява на приходите, които компанията ще завоюва за близо 2 века работа, написа Bloomberg.

Правителството в африканската страна е изпратила предизвестие към Acacia Mining за погашение на 40 милиарда $ налози и други 150 милиарда $ под формата на лихви и санкции, удостоверяват от сдружението.

Тази сума би трябвало да покрие хипотетични недекларирани доходи от злато, добито и изнесено от две мини в Танзания за интервала сред 2000 и 2017 година, оповестява Bloomberg.

От управлението на компанията обаче не са съгласни с обвиняванията и настояват, че всичките им доходи са били оповестени обществено.

Въпреки това след излизане на новината акциите на Acacia са поевтинели с 16% до 155,80 пенса на борсата в Лондон. Само за три дни компанията е изгубила 44 на 100 от цената си.

Обявеното историческо обвързване към държавната хазна е следващото деяние на изостряне на връзките сред държавното управление в Танзания и производителя.

През март страната наложи възбрана на износа на необработвано злато и мед, като вредите от ограничаването съгласно изчисленията на Acacia възлизат на 1 милион $ на ден. Конфликтът сред двете страни ескалира, откакто управляващите в африканската страна упрекнаха компанията, че работи незаконно и укрива данъци.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР