Данъчното облагане на бакшишите, донос-бонус, свалянето на прага за плащане

...
Данъчното облагане на бакшишите, донос-бонус, свалянето на прага за плащане
Коментари Харесай

Симеон Дянков за данъчните мерки на Асен Василев: Милиционерщина в публичните финанси!

Данъчното облагане на бакшишите, донос-бонус, свалянето на прага за заплащане в брой и приравняването на трудовите и гражданските контракти са все образци на милиционерщина в обществените финанси.

Това написа в профила си във Facebook някогашният министър на финансите Симеон Дянков във връзка ограниченията, препоръчани от Асен Василев с промени в данъчните закони.


 

Синдикатите към този момент скочиха против актуализацията на данъчните оценки на парцелите, данъкът върху бакшишите, наложителното обезпечаване на събирачите на гъби и диви плодове, както и свалянето на прага на заплащанията в брой от 10 000 на 5000 лв. и приравняването на трудовите и гражданските контракти.

От КТ " Подкрепа " предизвестиха, че във импортираните от Министерския съвет планове на закони за изменение и допълнение на Закона за локалните налози и такси и Закона за облагане на приходите на физическите лица в Народното събрание, са включени текстове, които не са обсъждани в НСТС и директно въздействат върху виталното ниво и осигурителните връзки.

Именно във връзка приравняването на трудовите и гражданските контракти Дянков написа във Facebook преди три дни:

" Докато ГЕРБ ще поддържа покорно всяка милиционерска концепция във финансите? Гражданските контракти имат друг смисъл от трудовите контракти. "

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР