Данъчни инспектори са запечатали автобус заради неиздаване на един билет

...
Данъчни инспектори са запечатали автобус заради неиздаване на един билет
Коментари Харесай

Заради неиздаден билет за 1 лев, данъчни запечатаха автобус

Данъчни инспектори са запечатали рейс поради неиздаване на един билет от един лев, заяви Нова телевизия.
От Конфедерацията на превозвачите настояват, че сходни ограничения могат да са пагубни за дребни компании с по два-три рейса. Разкриват още, че работят по контракти с общините.
Проблемът за тях е, че всеки обособен рейс се преглежда като независим търговски обект, което може да се окаже пагубно за компания, която има единствено два или три рейса:
" Ние работим по контракти с общините и това не е магазин, който ще пандизите през днешния ден за два или три дни и хората ще отидат в прилежащия магазин да си купят самун.
Когато затворят един наш обект, могат изрично да приключат активността на компанията и да я доведат до банкрут ", безапелационна е Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.
" Имаме специфичен закон, по който работим, а рейсът съставлява особено конструирано транспортно средство за осъществяване на транспорт на пасажери и контролният орган, който би трябвало да съблюдава издаването на билети ", добави тя пред Нова.
" Правилата за вписване и отчитане на продажбите са общи за всички. Върху продажбите, както в кварталната бакалия, по този начин и в рейса, по закон се заплаща налог. Автобусът е търговски обект. Всяко място, откъдето се правят продажби, е търговски обект ", сподели Росен Бачваров, представител на Национална агенция за приходите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР