Дами пеят джаз на Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут

...
Дами пеят джаз на Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут
Коментари Харесай

Започва джаз фестът в Банско

Дами пеят джаз " на Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева открива довечера джаз феста в Банско, оповестяват уредниците. Трите певици ще показват селекция от международната дамска джаз сцена през последните десетилетия.

До 14 август общо над 15 български реализатори и групи ще излязат на сцената. Сред имената са Веселин Койчев, Васил Спасов, Вики Алмазиду, Вили Стоянов Бенд с присъединяване на Стефка Оникян, Ангел Заберски, Васил Петров, Теодосий Спасов, Хилда Казасян.От чужбина се чакат седем обединения. Първото интернационално присъединяване е на 8 август с една от най-популярните групи в Северна Македония - " Фолтин ".

Музикантите ще въвлекат аудиторията в своето " електро-акустично псевдоемигрантско кабаре ", в което музиката е сложна за дефиниране, звучи непредсказуемо и предизвикателно, на моменти е даже сюрреалистична и цялостна с изненади, разясняват уредниците.
На 9 август излиза Human Touch - гръцкото трио, което в своята богата биография има редица взаимни участия с Милчо Левиев и Вики Алмазиду.

Българско-сръбският план " Девет " ще бъде показан на 10 август. В него са саксофонистът и кларинетист Любомир Господинов (България) и пианистът Никола Станошевич (Сърбия). Стилът на музикантите е построен върху претекстове от разнообразни страни, вплетени в джаз музициране. На сцената ще излезе и някогашната беквокалистка на Хосе Фелисиано - Йелена Кристич.
На 11 август гостуват сръбско-австрийското дуо " Вила Мадалена " и триото " Билал Караман " от Турция.
В последните два дни от джаз феста ще се включат сръбският бенд " Васил Хаджиманов " - на 13 август, и една от румънските джаз-икони - Теодора Броди (14 август).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР