Дали Тръмп се кандидатира за президент най-вече, за да избегне затвора?

...
Невъзможно е да се знае колко истински притеснен може да
Коментари Харесай

Невъзможно е да се знае колко истински притеснен може да бъде Доналд Тръмп от перспективата да отиде в затвора за някое от престъпленията му е повдигнато обвинение.

Той твърди, че може да бъде изправен пред общо 561 години затвор благодарение на "левия лов на вещици". Това може да е преувеличено, но ако той бъде осъден по някое от трите съдебни дела, пред които е изправен, може да последва присъда в затвора. почти нищо по време на изявите си в съда, той е словоохотлив навън, когато се обръща към съда на общественото мнение. Търсене на присъда, която ще дойде от десетки милиони гласоподаватели, а не от съдебни заседатели от 12 души. Произнесена в урната, а не в съдебна зала.

По-малко известният бивш конгресмен Уил Хърд беше освиркван от сцената на републиканска вечеря в Айова миналата седмица, когато каза, че единствената причина г-н Тръмп да се кандидатира за белите Хаус трябва да стои далеч от затвора. Но дали той напълно греши?

Бившият президент вече е сплел здраво предизборната си кампания и правните си проблеми.

Той използва обвиненията срещу него като основна основа на кампанията си. В речи той казва на поддръжниците си, че е преследван, защото истаблишмънтът - или "дълбоката държава" - се опасяват, че ще бъде преизбран за президент.

Той изпраща имейли за набиране на средства, които казват: „Ако тези незаконни преследвания успеят, ако им бъде позволено да подпалят закона, тогава това няма да спре с мен. Тяхната хватка ще се стегне още по-здраво около ВАС."

И той вече е използвал най-малко $40 милиона (£31 милиона) в дарения за кампания, за да плати адвокатските си такси .

Тръмп се пледира за невинен по обвиненията за изборите през 2020 г. Принуден да чака, Тръмп е извън зоната си на комфорт

Г-н Тръмп даде да се разбере, че никаква присъда или присъда няма да го спре кампания. Че ще продължи да се кандидатира за президент зад решетките, ако трябва.

И че ако бъде избран, той ще използва правомощията на службата си, за да отмени всички текущи съдебни преследвания или да се помилва за всички присъди.

Но опитът да избяга от правните си затруднения, като се кандидатира за президент, скоро ще се превърне в кошмар за планиране.

Г-н Тръмп вече обяви предизборно събитие в Ню Хемпшир следващата седмица, много далеч от съдебното заседание, което се провежда във Флорида два дни по-късно.

Той не трябва да се явява на тази дата, за да чуе допълнителните обвинения, които са повдигнати срещу него по делото за класифицираните документи, които е взел от Уайт Къща.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР