Дали страхът да не остарееш сам е основателен? Толкова лоша ли

...
Дали страхът да не остарееш сам е основателен?
Толкова лоша ли
Коментари Харесай

Животът на самотниците става по-добър с годините

Дали страхът да не остарееш самичък е състоятелен?

Толкова неприятна ли е вероятността пред необвързаните? Ново изследване алармира, че действителността може би е изцяло друга.

Според откритието на немски учени, с напредването на годините хората без сътрудник стават все по-удовлетворени и се усещат все по-малко самотни. Това в голяма степен опонира на стандарта, че “самотата стартира да тежи от ден на ден с годините ”.

Екипът, управителен от Anne Boger и Oliver Huxhold, е изследвал хора на възраст от 40 до 85 години, някои от тях необвързани, а други в двойка. За шест годишен интервал, необвързаните участници са посочили, че се усещат по-добре и че това дали са или не са в двойка има все по-малко значение за качеството им на живот.

 Животът на самотниците става по-добър с годините

Резултатите измежду двойките са спорни. Тези на междинна възраст са признали, че качеството на връзките им е намаляло. То стартира още веднъж да се демонстрира в преклонна възраст.

Проучването потвърждава и какъв брой релативно е понятието “самота ”. Най-самотни измежду необвъраните се оказали вдовците и вдовиците. След тях се подреждат разведените. Онези участници обаче, които в никакъв случай не са били женени, споделили, че не се усещат самоти. Почти половината декларирали, че в никакъв случай не ги изтезава възприятие на самотност, а единствено 9% се чувствали самотни постоянно или от самото начало.

 Животът на самотниците става по-добър с годините

Каква са аргументите обстановката на необвързаните да се усъвършенства?

От една страна това са външните фактори. Психолозите акцентират смисъла на това, че над хората необвързаните към този момент не тегне такава стигма, каквато е съществувала единствено преди едно-две генерации. Днес необвързаните дами също са и по-независими финансово.

Имат значение и вътрешни фактори като по-голямата персонална независимост, липса на задължения и по-пълноценно личностно развиване. Да, животът на необвързаните е по-несигурен, само че несигурността значи и спомагателни благоприятни условия, акцентира професор Белла Депауло във връзка публикацията.

 

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР