Дали ставащото в ЦСКА-София не е само буря в чаша

...
Дали ставащото в ЦСКА-София не е само буря в чаша
Коментари Харесай

Облаците над "Българска армия" не са толкова тъмни

Дали ставащото в " ЦСКА-София " не е единствено стихия в чаша вода? Събитията през последните дни от ден на ден навеждат на такива мисли.

Заявеното желание на главните акционери Гриша Ганчев и Юлиян Инджов да напуснат и да дават дяловете си на искащите към този момент не е оттеглено. Само че в това време се нароиха апели от фенове и ветерани към Ганчев да остане. Което би трябвало да означава заздравяване на доверието към него и към управлението като цяло. Проведе се и среща на няколко последователи с предприемача, след която бе пусната декларация-обръщение към Ганчев, още веднъж в негова подкрепа:  " Вчера не чухме от Вас изрично " Да, оставам! ", само че чухме заричане да помислите съществено върху думите ни и върху Вашето решение, оповестено пред дни ".

А тарторът на агитката Иван Велчев, по прякор Кюстендилеца, който минава за много непосредствен до притежателя, също даде вяра. " Днес най-малко 5 пъти съм се чул с Ганчев и съм коментирал с него последните събития. По мое мнение няма да си тръгне " , написа той преди няколко дни в една от обществените мрежи.

Към момента не се удостоверяват и изказванията, че Ганчев и Инджов ще трансферират акциите към третия акционер (с 20%) Христо Стоичков. Последният досега не е коментирал нищо по тематиката, само че пък насочи мотивиращо обръщение към тима преди срещата в " Лудогорец ", в което нямаше и намек за разтърсванията през миналите дни. " Седмицата на истината стартира! Мястото на ЦСКА е единствено на върха! Искам ви там в събота! ", обърна се той към футболистите.

Не се сбъднаха и опасенията на почитателите, че на общото заседание на акционерите, извършено на 20 февруари, Ганчев и Инджов ще потвърдят напускането си. Напротив - двамата собственици не пристигнаха, а участваха единствено техни представители. И най-важното от взетите решения бе в посока, която би трябвало да успокои и зарадва публиката на " ЦСКА-София " - задействана е процедура по унищожаване на тирето от името. Така клубът публично ще се именува ЦСКА, когато излезе удостоверение от Агенция по вписванията. Разбира се, до края на сезона БФС ще води в протоколите тима с тире - по този начин, както го е вписал преди започване на шампионата. Но от страна на управлението е направена стъпка, която също не би се очаквала при вероятно подготвяно отдръпване.

Не се удостоверяват и появилите се мигновено спекулации за овакантяване на съществени чужденци в тима. Дори противоположното - един от нарочените, че ще се маха от " Българска войска " поради създалата се обстановка - Тиаго Родригес, игра на равнище против " Черно море " и асистира за победния гол.

Нещо повече - срещу всички предвиждания за неотдавнашен разпад, в " ЦСКА-София " не престават да работят по селекцията и резултатът е привличането на първокласен защитник в лицето на нидерландеца Мено Кох, който даже подписа дългосрочен контракт. 

Всички тези събития сочат, че евентуално въпреки всичко няма да има катаклизми в клуба, още повече в случай че и тимът продължи да се показва добре. По-скоро е неясно дали Ганчев ще продължи да взема главните решения, или ще отстъпи ръководството на сина си Данаил, а самият той ще се отдръпне на назад във времето.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР