Дали случайно не сте сред 30-те милиона потребители на Facebook,

...
Дали случайно не сте сред 30-те милиона потребители на Facebook,
Коментари Харесай

Ето как да проверите дали вашият Facebook не е сред 30-те млн. хакнати акаунта

Дали инцидентно не сте измежду 30-те милиона консуматори на Фейсбук, наранени от хакерския удар преди към 2 седмици?

Ето по какъв начин да разберете.

1.  Посетете центъра за помощ към Facebook, до момента в който сте логнати в профила си: https://www.facebook.com/help/securitynotice?ref=sec

2.  Скролнете до най-долната секция „ Is my Фейсбук account impacted by this security issue ”? (Моят акаунт обиден ли е от този проблем със сигурността?).

3.  Тук ще видите отговор от вида на " да " или " не ". Ако сте измежду засегнатите, в своя новинарски поток (News Feed), ще получите и предизвестие от този вид.

4.   Ако акаунтът ви е измежду от хакнатите, то вие ще спадате към една от следните три категории:

А.  Вие сте измежду 15-те милиона консуматори, чийто имена и имейл (и/или телефонен номер) са изтекли.

Б. Вие сте измежду 14-те милиона консуматори, чийто данни, плюс обстоятелства от биографията (включително потребителско име, пол, местоживеене, езици, фамилен статус, вяра, роден град, рождена дата, типове устройства, употребявани за достъп до Фейсбук, обучение, работа, последните 10 места на чекиране, уеб страница, хора или страници, които се следват, както и 15-те последни търсения) са изтекли.

В. Третата категория е тази на „ късметлиите “. Хакерите са получили токъна за достъп на 1 млн. от потребителите от Фейсбук, само че по този начин и не са го употребявали, с цел да се домогнат до персоналните им данни.

Какво би трябвало да извършите, в случай че сте измежду хакнатите консуматори?

- Не е наложително да променяте своята ключова дума или данни за дебитната или кредитната си карта (ако сте я вкарвали във Facebook), защото няма доказателства, че тази информация е била достъпена от хакерите.

- Бъдете бдителни – в близко бъдеще може да получите спам известия, позвънявания за машинация и други сходни, защото е допустимо данните ви да са продадени на съмнителни бизнес организации.

- Възможно е да получите имейл, който да ви подканва да предоставите данните си (на подправена страница) за някой от вашите онлайн сметки. Ако видите недоверчив имейл, който сякаш е изпратен от Фейсбук, може да ревизирате легитимността му тук.

- Ако спадате към група Б (с изтекли данни за вашата биография), би било хубаво да се свържете с вашата банка или с доставчика ви на мобилни услуги. Помолете ги да ви дават спомагателен детайл на сигурност към акаунта ви. Например пинкод. Причината? Хакерите биха могли да употребяват тези ваши данни, с цел да се показват за вас и да получат достъп до сметките ви.

- Помислете си хубаво дали си заслужава да предоставяте персоналните си данни на Фейсбук.

Източник: Tech Crunch

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР