„Дали роднински и партийни връзки не стоят зад проблеми, които

...
„Дали роднински и партийни връзки не стоят зад проблеми, които
Коментари Харесай

БСП изкара нови роднински назначения в държавни структури

„ Дали роднински и партийни връзки не стоят зад проблеми, които са свързани с приватизацията на единственото печелившо българско държавно сдружение в енергетиката? “. Това попита националният представител Таско Ерменков на конференция в централата на партията.

Той показа скица на енергийните връзки „ Булгартрансгаз “, ЕАД – „ Булгаргаз “ ЕАД – Столична община – Комисия за защита на конкуренцията.

„ Председателят на Комисия за защита на конкуренцията Юлия Ненкова, която е някогашен зам.-кмет на Столична община, е наследена от Ралица Стоянова - сестра на Стоян Стоянов, който е шеф „ Правен отдел “ в Комисия за защита на конкуренцията. В същото време Георгица Стоянова – член на Комисия за защита на конкуренцията, е брачна половинка на Владимир Малинов – шеф „ Правен отдел “ на „ Булгартрансгаз “ ЕАД.

Дали тази връзка не е причина за едно неприятно за България събитие – процедура на Европейска комисия против България по делото „ Булгартрансгаз “, в която Европейска комисия упорства той да бъде приватизиран “, попита още националният представител.

Той уточни и връзка сред народния представител от ГЕРБ Снежана Дукова със сина й Илиян Дуков, който е член на Съвета на шефовете в „ Булгаргаз “ ЕАД. „ Даваме една седмица на ГЕРБ. Чакаме министър председателят да събере Изпълнителната комисия на ГЕРБ, нещо като Светия конклав, с цел да реши кадровите проблеми “, сподели още той.

По неговите думи в Българска социалистическа партия са получени към този момент над 100 сигнала от всички регионални и общински градове. „ Имаме цялата информация за схеми, за хранилки в общински и държавни предприятия. Крайно време е да се постави завършек на този октопод – шуробаджанашките схеми, с които крадат пари “, безапелационен е Ерменков.

Той напомни, че всичко е почнало от Хасково, мина през Габрово и възпламени едно газово сдружение – „ Булгартрансгаз “. „ За страдание от всичко това, което се случи, пострада най-невинният – една бременна жена. Явно няма мъже в ГЕРБ, които да поемат отговорност “, сподели още той. Според него с изключение на закони, в страната има и морал.

„ Не сме срещу родственици да работят, а срещу това родственици да бъдат назначавани, като се заобикалят законовите условия. Те би трябвало да правят и работата, за която са назначени, а не да бъдат употребявани за изразходване на държавната баница “, акцентира Таско Ерменков.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР