Дали е вярно твърдението, че улицата в миналото е раждала

...
Дали е вярно твърдението, че улицата в миналото е раждала
Коментари Харесай

Как улицата роди най-големите български футболисти

Дали е правилно изказванието, че улицата в предишното е раждала по-добри футболисти, в сравнение с академиите в наше време, може би ще разберем в близко бъдеще. Но в предаването „ Домът на футбола “ по DIEMA SPORT Георги Василев, Аспарух Никодимов, Наско Сираков, Станимир Стоилов и Йордан Лечков си спомниха точно за този миг от своето минало.

„ Моето детство мина напълно на улицата и по спортните площадки, ние с изключение на да играем футбол или други спортове, нямаше какво да вършим “, показа Станимир Стоилов.

Наско Сираков си спомни думите на татко си – българският герой Петков Сираков: „ Когато избрах футбола, той ми сподели, че всяка година излизат 50 хиляди нови футболисти, по тази причина аз би трябвало да съм най-хубавият. На мен в седми клас това ми звучеше малко нереално, само че след това се оказа самата истина. “

„ В оня спри родителите излизаха рано на работа, с изключение на на учебно заведение, нямаше какво друго да вършим, нямаше ги модерните екстри, светът се разви извънредно бързо в последните 20-30 години, само че все пак, имаше по-голяма задруга в игрите, в по-буйните игри. Укрепнахме тогава, без да го разбираме, по-малко травми имаше “, спомни си Йордан Лечков.

Какво споделиха останалите можете да видите в материала, отдаден на 100 години футбол в България.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР