Дали даваме, или не оръжие на Украйна - рисковете са

...
Дали даваме, или не оръжие на Украйна - рисковете са
Коментари Харесай

Тагарев: Странно се разследват руски шпиони у нас, досега няма нито един осъден

Дали даваме, или не оръжие на Украйна - рисковете са идентични, не мога да кажа, че няма никакви обаче. Това разяснява някогашният министър на защитата проф. Тодор Тагарев.
„ След като представителят на външно министерство на Руската федерация Захарова в първия ден на войната насочи неприкрита опасност към България да внимаваме, че може да се наложи да ни денацифицират и откакто посланикът на Русия си разрешава груби нападки против българските жители, против политически водачи. И откакто ни пускат клипчета с изстрелвани ракети от съветската войска. Ние към този момент живеем с някакви опасности “, добави той. По думите му в случай че не даваме оръжие на жертвата на експанзия, ние подкрепяме тази експанзия. Според Тагарев Путин задоволява имперските си упоритости за разширение на територията.

Той разяснява и абсурда с съветските шпиони в ДАНС: " Историята ми се коства доста странна. Това, което разгласи прокуратурата, са дейности, установени от вътрешно следствие на ДАНС. За тях наказването е най-малко 10 години. Може да са 20 или даже пожизнен затвор. Спомняме си, че предходната година бяха арестувани петима души, които бяха пуснати под домакински арест. Знаем и за случая с Николай Малинов, който беше арестуван, а се оказа в Кремъл, с цел да получава премия. Реално от тези арести не виждаме някакви съответни резултати. Ние до момента нямаме нито един наказан. Проникването на съветското въздействие не е единствено политическо и икономическо, а и в структурите за сигурност, както и в правосъдната система. Тази война, която Русия стартира против Украйна, ни дава доста добра опция да започваме да се освобождаваме от съветското въздействие ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР