Дали биха разрешили на авиодиспечер да работи в продължение на

...
Дали биха разрешили на авиодиспечер да работи в продължение на
Коментари Харесай

Влаковата трагедия в Гърция стигна до масов бунт

Дали биха разрешили на авиодиспечер да работи в продължение на 40 години и да направлява самолетите без нито един ден отпуска? Такъв въпрос задава в скръбта и яда си 61-годишният, към този момент пенсиониран началник-гара в Гърция Георгиос Апостолерис ден след ужасяващата влакова покруса, лишила живота на 57 души. 

Апостолерис твърди, че за 4-те десетилетия, в които е бил на работния си пост - от 1982 година до септември 2022 година, не е взимал никаква отмора. Отивал е на гарата всяка нощ в 03,00 часа и се е тръгвал в 14,30 на идващия ден. 

Ветеранът научава за нещастието край Лариса от свои сътрудници, които му звънят. Всъщност Апостолерис с пенсионирането си затваря гарата във Волос след цели 138 години, а част от личния състав е изместен в Лариса, в опит да се запуши дефицитът там. 

" Началник-гарата е човек като всеки. Може да допусне неточност, както всекиго. Но някои са необратими... Искам да знаете обаче, че работата на началник-гарата не опира просто до това да изпрати сигнал и да си тръгне. Той носи голяма отговорност ", споделя той пред " Катимерини ". Апостолерис признава, че самият той е допускал неточности по време на кариерата си. 



И упреква системата за случилото се с влака от Солун за Атина. " Не може да оставиш цели влакове на преценката на един човек. Това е все едно да си завързан за електрическия стол - не знаеш дали след дежурство ще се прибереш вкъщи, или обвиняването ще се изпрати в пандиза ", прибавя той. Ветеранът припомня още, че в страни като Германия и Швейцария действат автоматизирани системи, посредством които сходни произшествия могат да се избегнат.

" Виждате там по какъв начин влакове се разминават непрестанно, а тук, в Гърция се движат общо 5 трена сред двата съществени града за 24 часа... ". 

А Гърция е обхваната от всеобщо неодобрение, митинги и обществени протести. " Как е допустимо да сме способни да следим доставката на сандвича. Но не и по коя линия ще мине влакът ", възмущават се почернените ни съседи. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР