Дългоочакваното събитие, посветено на изобразителното изкуство, музиката и словото бе

...
Дългоочакваното събитие, посветено на изобразителното изкуство, музиката и словото бе
Коментари Харесай

Откриха Есенни вечери на изкуствата- Сандански 2022

Дългоочакваното събитие, отдадено на изобразителното изкуство, музиката и словото бе намерено довечера от кмета на община Сандански - Атанас Стоянов.
Тридневният конгрес на изкуствата се провежда от Клуб за литература, изкуство и просвета, град #Сандански и община Сандански и събира художници, създатели, музиканти и писатели, чийто корени са от нашия град.

Първата вечер бе отдадена на художници от Сандански и района, които показаха картините си в Художествената изложба на Дома на културата.
" Есенни вечери на изкуствата " ни срещна и с Олга Николова - създател и основен редактор на онлайн списанието за литература „ Пеат некогаш “. Завършила докторат по британска и американска литература в Харвард. Живяла в Съединени американски щати и Франция, а от няколко години – в Сандански.

Преподава в Американския университет в Благоевград. През месец май тази година излезе сборникът ѝ с есета „ Опорна точка “, оповестен от издателство „ Факел “.

Вечерите, отдадени на изкуството не престават и на следващия ден в 16:00 ч. в Епископска Базилика - Сандански / Bishop's Basilica - Sandanski с музикално-поетична вечер, с присъединяване на VAGABONDCELLO и типичен концерт на Симеон Симеонов. По-късно в парк " Свети Врач " музикалната вечер продължава с концерт на ЛаТекст, Комбина Блус Бенд, KAMA MUTA и Зорко

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР