Дългогодишният шеф на Националната пожарна о.р. ген. Кирил Войнов е

...
Дългогодишният шеф на Националната пожарна о.р. ген. Кирил Войнов е
Коментари Харесай

Почина дългогодишният шеф на пожарната о.р. ген. Кирил Войнов


Дългогодишният началник на Националната пожарна о.р. ген. Кирил Войнов е умрял на 70 години след дълго боледуване. Това оповестиха от Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН). През последните години той беше заместник-председател на службата.

" Тази нощ воинът, огнеборецът, генералът Кирил Войнов стартира своя финален церемониален марш. Нека Светлината на вечността да озарява плацът пред достойния български офицер Кирил Войнов. Дори в болничното заведение, Генералът (както бе именуван от всички) не преставаше да получава настоящи отчети от подчинените си основни шефове. След което бързо взимаше управнически решения и разпореждаше предприемането на най-подходящите ограничения ", се споделя в известието от ДАМТН изпратено до медиите.

Кирил Войнов е роден на 10 декември 1950 година в софийското село Дръмша. Завършва Школата за запасни офицери през 1970 година, след което става помощник-командир на взвод към Министерството на националната защита.

През 1975 година стартира работа като пълководец на взвод към Столичната работа за противопожарна защита. От 1977 до 1981 година специализира в Москва и приключва висше учебно заведение със компетентност инженер по пожарна техника и сигурност.

През юни 1994 година майор Войнов е назначен за шеф на Националната работа за противопожарна защита, която е под шапката на Министерство на вътрешните работи. За работата си е награждаван неведнъж. Първо получава персонално оръжие от вътрешния министър, а по-късно и най-високото отличие на Министерство на вътрешните работи - почетен знак I-ва степен. Той му е присъждан на два пъти, единият път за гасене на пожар в склад за експлозиви, а другият - за потушаването на огъня в петролна рафинерия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР