Дългогодишният шеф на дирекция Общински строителен контрол в Столичната община

...
Дългогодишният шеф на дирекция Общински строителен контрол в Столичната община
Коментари Харесай

Скандал: Бившият шеф на строителния контрол в София оглавява националния строителен контрол

Дългогодишният началник на дирекция " Общински строителен надзор " в Столичната община арх. Влади Калинов, напуснал преди две години поста поради абсурда със застрояването на терасата-покрив на антикорупционния началник Пламен Георгиев, към този момент оглавява Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК). Това излиза наяве от уеб страницата на дирекцията, където Калинов е вписан като неин шеф.

Той заема мястото на подалия през вчерашния ден оставка шеф на ДНСК Иван Несторов. От Министерство на регионалното развитие оповестиха, че министърът на районното развиване Виолета Комитова му благодарила за всеотдайната работа и за приноса му в институционалното подсилване на ДНСК. Оказа се, че Несторов си пази място в администрацията на районното ведомство. Той е изместен като шеф на дирекция " Благоустройство и геозащита ".

Оставката му бе поискана от Мая Манолова поради разногласията към градежа на небостъргача " Златен век ". Тя съобщи, че Несторов има сериозен принос за “изграждането на това безобразие”, както и в тази ситуация с „ подпорната стена” в Алепу и изобщо за презастрояването на българското Черноморие.

Арх. Влади Калинов се отдръпна през юни 2019-та от управителния пост в общинския строителен надзор след диалог с кмета Йорданка Фандъкова, откакто той приключи процедурата по издаване на заповед за унищожаване на издигнатите без строителни бумаги навеси на терасата в жилището на тогавашния началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Заради дейностите на Калинов от Камарата на архитектите в България желаеха инспекция на работата му поради прикриване на нелегално строителство. От организацията припомниха, че съгласно Закона за устройство на територията противозаконни са строителни обекти и елементи от тях, които се вършат без строителни бумаги. Такива постройки би трябвало да се отстраняват.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР