Дългогодишният барабанист и съосновател на Slipknot Джоуи Джордисън, който е

...
Дългогодишният барабанист и съосновател на Slipknot Джоуи Джордисън, който е
Коментари Харесай

Почина бившият барабанист на Slipknot

Дългогодишният барабанист и съосновател на Slipknot Джоуи Джордисън, който е и съавтор на огромна част от най-популярните им шлагери, е умрял в понеделник на 46-годишна възраст. Новината за гибелта му е оповестена от родственик, който съобщи, че музикантът е умрял умерено в съня си.

Засега няма посочена причина за гибелта на Джордисън. Погребението му ще се състои от стеснен фамилен кръг.

„ Смъртта на Джоуи ни остави с празни сърца и с възприятие на неописуема тъга. Всички, които го познаваха, разбираха бързия му разум, нежната му персона, огромното му сърце и любовта му към всичко, обвързвано със фамилията и с музиката ", написа в изказването, оповестено от околните на Джордисън

Дълги години Джордисън се бори с тежко неврологично заболявание -трансверзален миелит, положение, при което настава инфектиране на целия напречник на гръбначния мозък в един или няколко сегмента, както и множествена склероза.

Нейтън Джонас Джордисън, както бе същинското му име, е роден на 26 април 1975 година в Де Мойн, Айова, Съединени американски щати. През 1995 година той и още двама негови другари - перкусиониста Шон " Клоун " Крахан и басиста Пол Грей, основават известната група " Slipknot ", на която той е барабанист повече от 18 години.

През 1997 бандата издава дебютния си едноименен албум, с който добива международна известност, заемайки 51 място в класацията Billboard, след което потегля на турне.

Всички музиканти в групата свирят с маски на лицата, а тази на Джордисън е обичайната японска Кабуки. Спрял се на нея, тъй като когато бил дете неговата майка му подарила тъкмо такава за Хелоуин. Така по-късно се възползва от концепцията.

Джоуи е приет като един от най-умелите барабанисти на своето време, като ще остане прочут с виртуозните си сола на барабаните.

Зад кулисите, Джордисън играе значима роля за написването на редица песни на Slipknot, а внезапния и трошащ вратове темп, е една от главните съставки зад неочаквания триумф на групата в края на предишния век.

Той е част от групата до 2013 година, когато поради " персонални аргументи " разгласи напускането си. Макар тогава не беше направено публично изказване, след това стана ясно, че той не си е тръгнал непринудено, като в обява във Фейсбук той споделя, че раздялата с групата е била непредвидена за него и се е почувствал излъган, откакто останалите го уведомили, че към този момент не е част от бандата, посредством имейл.

Именно по това време обаче той се сблъсква и със болестта си.

" Загубих краката си. Вече не можех да изсвирвам. Това беше форма на множествена склероза, която не бих поискал и на най-големия си зложелател. Но се върнах още веднъж, вкарах се във фитнеса и започнах още веднъж скапаната терапия, с цел да победя тази нелепост ", споделя Джордисън във свое изявление от 2016 година

Напук на болестта си обаче той се завръща на сцената с нова тайфа - Vimic. Извън ролята си там, той свири и на китара за глем-хорър-пънк групата Murderdolls и взе участие в още редица други музикални планове.

Покрай новината за гибелта на Джордисън, именитата група Metallica отдаде почитта си към него, публикувайки на формалната си страница във Фейсбук с негова фотография на сцената и надпис " R.I.P. братко ".



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР