Дълго време се смяташе, че пиенето на кафе е вредно

...
Дълго време се смяташе, че пиенето на кафе е вредно
Коментари Харесай

Лекар посочи полезната доза кафе

Дълго време се смяташе, че пиенето на кафе е нездравословно за сърцето. Професорът от Международния теоретичен и учебен център на Московския държавен университет " М.В. Ломоносов " Андрей Ардашев уточни лечебните свойства на напитката, само че и потребната доза, написа dariknews.bg.

Той изяснява, че антиоксидантите и фенолите, съдържащи се в кафето, могат да понижат възпалението в тялото и да предотвратят развиването на рак. Способността им да въздействат на инсулиновата устойчивост демонстрира и антидиабетичен резултат.

„ В умерени дози (40 до 300 милиграма) кофеинът може да противодейства на резултатите на аденозин, т.е. да понижи умората и да увеличи бдителността. Но e значимо да се знае мярката и да не се надвишава дневната норма”, сподели Андрей Ардашев.

Кофеинът обаче не се съдържа единствено в кафето. Следователно дневната доза се дефинира, като се вземе поради този факт.

Лекарят изяснява и за какво кафето освежава, и оказва помощ за концентрацията. Причината е появяването на връзка на кофеиновите молекули (подобни по конструкция на невротрансмитера аденозин) с аденозиновите рецептори в мозъка. Следователно кафето има максимален резултат върху мозъка, а не върху сърцето.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР