Дълги опашки се извиха пред кофишоповете (б. р. - заведения,

...
Дълги опашки се извиха пред кофишоповете (б. р. - заведения,
Коментари Харесай

Опашки за марихуана се извиха в Нидерландия

 Дълги опашки се извиха пред кофишоповете (б. р. - заведения, където продажбата на марихуана за персонална приложимост се толерира от локалните власти) в Нидерландия от искащи да се снабдят с задоволително количество марихуана, оповестява порталът NOS.nl, представен от " Фокус ".

Десетки се подредиха пред кофишоповете в неделя в опит да се снабдят преди затварянето им. Вчера управляващите оповестиха, че ще ги затворят като част от ограниченията против разпространяване на ковид, считано от 18 ч същия ден.

В обществените мрежи се появиха фотоси на опашки от Хага, Амстердам, Утрехт. И по този начин, до момента в който преди дни супермаркетите бяха обсаждани от хора, които бързаха да си купят тоалетна хартия и паста, неочакваното съобщение за затварянето на кофишоповете пренасочи множествата.

Забраната да работят влезе 18 ч. през вчерашния ден и обгръща още всички питейни заведения и заведения за хранене.

" През може би идващите два месеца няма да имаме опция да си купим, тъй че би било добре най-малко да имаме някакво количество у дома - изяснява Джонатан пред кореспондент на AFP, до момента в който чака пред кофишоп в Хага. - Приятел ми се обади преди пет минути, гледал конференцията. Добър другар! "

Опашките се извиха минути, откакто холандските министри на опазването на здравето и образованието дадоха телевизионна конференция, на която оповестиха затварянето на доста бизнеси, в това число на магазините, където човек легално може да си купи лекия опиат.

Притежанието на канабис не е позволено в Нидерландия, само че на по-малко от 5 грама е декриминализирано.

В Нидерландия има 20 смъртни случая от ковид и 1 135 инфектирани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР