Дълги опашки от желаещи да се сбогуват с Алексей Навални

...
Дълги опашки от желаещи да се сбогуват с Алексей Навални
Коментари Харесай

В памет на Навални: Дълги опашки се извиваха до късно снощи в Москва

Дълги опашки от искащи да се сбогуват с Алексей Навални се извиваха до късно нощес пред Борисовското гробище в Москва. Във виртуалното пространство хората също не престават да отдават респект. Възпоменателни церемонии имаше и в редица градове в Европа, както и във Вашингтон.



До късно хиляди хора продължаваха да се стичат на Борисовското гробище, където беше заровен Алексей Навални. Заради километричните опашки гробищният парк не беше затворен в нормалния си час в пет следобяд. Някои хора чакаха повече от час, с цел да се сбогуват с съветския опозицонер. Други, които нямаха тази опция, поставяха цветя на спонтанни мемориали към гробището. Всичко това на фона на засилено полицейско наличие в региона и железни детектори за инспекция на жителите.

" Погледнете единствено какъв брой хора! Обединени. Несравнимо е с броя на хората, на които заплащат по 500 рубли, с цел да отидат на проправителствен протест. Нямаме потребност от пари. Искаме единствено да изразим поддръжката си за Алексей ", сподели жителка на Москва.



Повече от четвърт милион души са гледали директното лъчение на погребението в формалния му YouTube канал, който е блокиран в Русия. Стотици хиляди виртуални свещички в памет на Навални " горят " на особено основан уеб страница.

Спонтанни събирания в памет на Навални имаше в доста европейски градове, в това число в Белград. Въпреки отхвърли на Сърбия да поддържа наказания против Москва, страната се трансформира в леговище за доста руснаци, бягащи от ръководството на Путин.

Олга Заварина, дизайнер: " Много руснаци в този момент са в разнообразни страни поради протичащото се. Вярвам, че можем да променим нещата, борейки се отвън Русия, откакто не можем от вътрешната страна. "



Десетки хора стояха безмълвно по проливния дъжд в Париж, полагайки цветя и палейки свещи край Айфеловата кула.

Алексей Симаков, съветски студент във Франция: " Алексей Навални беше водач на политическите ми възгледи. Следвах го до момента в който живеех в Русия, участвах в митингите против Путин, държавното управление и корупцията. Случи се в този момент да пребивавам във Франция и да не мога да бъда в Москва да се сбогувам с него, по тази причина пристигнах тук, в Париж. "

Много от руснаците в Испания също се включиха във възпоменателни церемонии. 80 хиляди съветски жители са регистрирани в страната, като множеството от тях живеят в Каталуния и Валенсия. В Лондон опечалените от гибелта на Навални се събраха тъкмо против съветското посолство в английската столица. Същата локация избраха протестиращи и представители на съветската диаспора във Вашингтон.



фотоси: Българска телеграфна агенция


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР