Над 100 души са задържани в Русия при възпоменателни церемонни

...
Над 100 души са задържани в Русия при възпоменателни церемонни
Коментари Харесай

Над 100 задържани в Москва на възпоменателни церемонии в памет на Навални

Над 100 души са арестувани в Русия при възпоменателни церемонни в памет на Алексей Навални. На погребението в Москва са били задържани 6 души, оповестяват правозащитните организации. Майката и тъщата на Навални посетиха и през днешния ден гроба му. Пред гробището не престават дългите опашки от искащи да отдадат респект към починалия опозиционен водач.



Русия претърпя най-голямото събиране на опозиционно настроени руснаци от години. Обедини ги гибелта на Навални. На погребението му са участвали над 10 000 души, настояват сподвижници на опозиционния водач.

Москва и през днешния ден скърби за Навални. С настъпването на сутринта пред гробището в Марино започнаха да се събират хора. Скандирания " Благодарим ви ", съпроводиха майката и тъщата на Навални до гроба му.

Името на Навални отекваше до късно през нощта в " Марино ", квартала, в който опозиционера е живял дълго, а в този момент се намира безконечният му дом. Независимо от мощното полицейско наличие и мрака, хората не се отхвърлиха да отдадат респект към съветския опозиционен водач.



Смъртта на Навални сплоти и съветските общности в чужбина. " Няма да се предадем ", скандираха сподвижници на Навални в разнообразни градове по света.

" Искаме да изразим скръбта си и да покажем, че не сме се отказали от вярата, от битката за свободна и демократична Русия ", сподели Дмитрий Валуев.



Със викания: " Путин е палач! " и с прожектиране на името на Навални върху постройката на съветското посолство във Вашингтон, съидейници на опозиционния водач дадоха обещание да продължат битката му.

Повече от четвърт милион са гледали траурната гала от YouTube канала на Алексей Навални, който е блокиран в Русия и може да се гледа единствено в други страни. В интернет над 140 000 души са запалили виртуална свещ за съветския опозиционен водач.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР