Дълги години учените отчаяно търсят някаква разлика между частиците вещество

...
Дълги години учените отчаяно търсят някаква разлика между частиците вещество
Коментари Харесай

Ново откритие потвърждава: Вселената не трябва да съществува

Дълги години учените обезверено търсят някаква разлика сред частиците вещество и античастиците, която да може да изясни за какво съществува Вселената. Правени са опити за инспекция дали веществото и антивеществото се разграничават по маса, електричен заряд или друго, само че разлика по този начин и не била открита.

„ Всички наши наблюдения демонстрират цялостна симетричност сред вещество и антивещество, а това значи, че Вселената в действителност не би трябвало да съществува “, споделя Кристиан Смор, създател на новото проучване, извършено от Европейската организация за нуклеарни проучвания (ЦЕРН).

Последният опит да се открие асиметрия е била инспекция на магнетизма на антиматерията и материята, само че проучването посочило, че и той е идентичен.

По време на своята работа учените измерили антипротоните, с цел да изяснят с какво те се отличават от протоните, които ни заобикалят. Магнетизмът на антивеществото бил измерен по-стриктно от когато и да било. Учените обаче още веднъж разкрили, че и материята, и антиматерията наподобяват безусловно симетрично, отбелязва Cosmos.

Изследователите улавяли антипротоните със специфични клопки на Пенинг, така в естествени условия е невероятно да се удържи антиматерията.

„ Този голям напредък за толкоз малко време беше вероятен единствено с помощта на напълно новите способи “, споделя Щефан Улмер от изследователския екип.

Учените се надяват, че ще съумеят по-обстойно да проучват протоните и антипротоните в търсенето на разлика сред тях.

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР