Дългата серия, в която навлезе Черно море от последователни мачове

...
Дългата серия, в която навлезе Черно море от последователни мачове
Коментари Харесай

Черно море и Илиан Илиев пишат история

Дългата серия, в която навлезе Черно море от поредни мачове без загуба разреши на варненци да си легнат в сряда вечер като втори в класирането зад първенеца Лудогорец, което е впечатляващо.

След равенството против Локомотив Пд на " Лаута " - 1:1, броя на тези срещи набъбна към този момент на 10, написа " Мач Телеграф ".

Или с други думи казано, това е единствено с една по-малко от абсолютния връх в клубната история на " моряците ".

До подобен обаче се добра треньорът на варненци Илиан Илиев. За първи път в своята кариера той съумя да стигне до двуцифрено число следващи дуели без загуба в Първа лига.
 Илиан Илиев: Стана здрав мач, одобряваме равния резултат
Илиан Илиев: Стана здрав мач, одобряваме равния резултат

" Труден мач както за нас, по този начин и за Локомотив "

През сегашния сезон Илиев и тимът му изгубиха за последно в седмия кръг при гостуването против първенеца Лудогорец в Разград с 0:2.

От тогава насам за 10 кръга той и момчетата му записаха четири победи и шест равенства при голова разлика 13-6. Интересното е, че до момента най-хубавата му серия не бе реализирана с най-силния тим, на който той е ставал треньор в България - Левски.

Начело на " сините " през есента на 2012 година Илиев съумя да избегне загубата най-вече в осем следващи кръга. Малко изненадващо досегашният му връх бе от времето, в което той беше треньор на Локомотив Пд - през 2016 година.

" Черно-белите " приключиха сезон 2015/16 с 6 следващи победи, само че това не им стигна за евроквота и те останаха на точка зад Славия в борбата за нея.

В началото на идващото състезание " смърфовете " почнаха с две равенства и едно реми и по този начин са оформи досегашният връх на Илиан Илиев от девет поредни турнирни мача без загуба.

Друг забавен миг е, че серията му завърши против настоящия му отбор Черно море с проваляне на " Тича " с 0:2.

Този дуел се игра на 19 август 2016-а, а двете попадения за спечелилите вкара словашкият нападател Марек Кузма.

Така малко куриозно тогавашната най-дълга серия за Илиан Илиев завърши с мач сред " моряците " и Локомотив Пд, до момента в който новият връх пристигна преди два дни отново след конфликт сред тези два тима.

Този път обаче самият Илиан беше от другата страна на барикадата и водеше родния си клуб.

Ако успее да не загуби и в идното домакинство против ФК ЦСКА 1948, което наподобява много допустимо, ще бъде подравнен и клубният връх на Черно море от 11 следващи без загуба, записван на два пъти - през сезон 1968/69 и 2008/09.

Важно е обаче да отбележим, че Илиев има неприятни мемоари от мач с този тим на " Тича " през предишния сезон, когато загуби с 1:2
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР