Дългът на всеки пловдивчанин за година е нараснал от 129

...
Дългът на всеки пловдивчанин за година е нараснал от 129
Коментари Харесай

Костадин Димитров: Потенциалът на Пловдив в последните 4 г. не беше използван

„ Дългът на всеки пловдивчанин за година е повишен от 129 на 290 лв.. Много заеми са взети (от общината), отишли са за разнообразни планове, уповавам се страната да помогне за тяхното дотъкмяване. Дойде ред и на огромните спортни уреди – стадион „ Ботев ”, стадион „ Локомотив ”, ремонт на концертна зала, обезпечено от Министерство на културата, ремонт на кино „ Космос ”. Във всички посоки ще търсим финансиране от страната ”. Това съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров.

„ Ревизията на предходното ръководство е нужна дотолкоз, доколкото тя е желана от Общинския съвет. Данните за тази проверка би трябвало да бъдат оповестени. Потенциалът на Пловдив в последните 4 година не беше употребен ”, безапелационен е Димитров.

За Пловдивския панаир той напомни, че в този момент има запор на акциите му. „ Помня по какъв начин родственици от чужбина го даваха като образец за развиването на българската стопанска система ”, изясни той и съобщи, че ще изчакат решението на съда.

„ Финансирането на доста от европейските планове завършва в края на годината. За доста от плановете ще имаме пари до 31 декември, по-късно тяхното финансиране ще бъде от Общинския бюджет. Ще имаме наказания за някои планове ”, сподели в ефира на Нова Нюз Костадин Димитров.

За децентрализацията на локалната власт той изясни, че го схваща като прехвърляне на права и отговорности. „ Надявам се с районните кметове да имаме добър разговор. Когато имаме съответен проблем на терен, ще делегираме права и отговорности, с цел да бъде решаван по-бързо. Подкрепям концепцията за децентрализация ”, изясни Димитров.

„ Помощта на страната е извънредно значима. Ако ни бъдат отпуснати средства, ще бъдат освободени пари на общината към обособените реализатори. Силно се надявам да бъдем подкрепени от страната ”, съобщи кметът на Пловдив. Приоритетите в неговия мандат са речното корито, развиване на културата, на спорта, на локалните хълмове, които да са обект на народен и интернационален туризъм.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР