Дълбоко синьо море, искрящи тюркоазени лагуни и слънчеви дни на

...
Дълбоко синьо море, искрящи тюркоазени лагуни и слънчеви дни на
Коментари Харесай

Умно устройство ще помага на ресторантите да намалят хранителните отпадъци

Дълбоко синьо море, искрящи тюркоазени лагуни и слънчеви дни на плажа, заобиколени от разкош – Малдивите имат всички характерности на магическо бягство. Островната страна в Индийския океан е известна със своите ултра първокласни парцели, само че в този момент и с това, че е част от пионерите в потреблението на изкуствен интелект против питателните боклуци, предава.

Anantara Maldives Resort, отдадени на тази идея, се заеха да намерят решение на казуса, в който се намират множеството хотели: милиони тонове хранителни отпадъци годишно. 

През 2019 година Lumitics, базиран в Сингапур стартъп, пусна Insight - устройство, което се интегрира с всеки общоприет панер за боклуци, с цел да наблюдава питателните боклуци в комерсиалните кухни. Това е доста новаторска технология, която към този момент посещава ресторантите на Anantara Maldives Resort, добавя изданието. 

Устройството на Lumitics е предопределено да дава на хотели и заведения за публично хранене данни за понижаване на питателните боклуци, разноските и отпечатъка върху околната среда. Insight употребява датчици, AI, лична технология за различаване на изображения и разбор на данни, с цел да разпознава и оцени количеството хранителни боклуци, генерирани от кухнята. Решението разрешава непрекъснато наблюдаване без смяна в работния развой на кухнята.

Lumitics твърди, че генерираните данни оказват помощ на хотелиерските компании да понижат питателните боклуци с 30%, да спестят до 8% от разноските и да схванат по-добре желанията на клиентите и сезонните трендове. Това значи, че софтуерът е кадърен да разпознава храни/ястия от изображения, като употребява камера за събиране на данни и разбор в действително време.

От компанията акцентират, че множеството готвачи не могат елементарно да управляват цялата храна, която не се употребява, затова за тях е доста мъчно да разработят тактики и да ползват ограничения за понижаване на отпадъците.

Клиентите на компанията употребяват данни за отпадъците, с цел да поправят количеството храна, сложена на закуска на шведска маса, или да понижат закупуването на избрани съставки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР