Далай лама поднесе вчера извиненията си за коментар, който бе

...
Далай лама поднесе вчера извиненията си за коментар, който бе
Коментари Харесай

Далай Лама се извини за коментар, възприет като сексистки

Далай лама сервира през вчерашния ден извиненията си за коментар, който бе общопризнат като сексистки, откакто съобщи в изявление за Би Би Си, че в случай че жена би трябвало да го наследи, то тя би трябвало да бъде " привлекателна ", съобщи Франс прес.

Тибетският нравствен водач съжалява доста, че хората са се почувствали засегнати от това, което е споделил и сервира най-искрените си извинения, се споделя в изказване на пресслужбата на Далай лама.

Случва се от време на време спонтанни изявления, които могат да бъдат занимателни в даден културен подтекст, да изгубят хумористичния си темперамент при превода, добави службата му.

В изявлението за Би Би Си, публикувано предходната седмица, Тензин Гяцо (истинското име на Далай лама) бе помолен да разяснява свои изказвания от предишното, когато той споделя, че е отворен към концепцията идващият Далай лама да е жена, при изискване че тя е привлекателна.

" Ако има жена Далай лама, тя би трябвало да бъде по-привлекателна (от мен) ", сподели в изявлението тибетският нравствен водач, придружавайки това изявление с нормалния си шеговит смях. Тогава интервюиращата го журналистка му съобщи, че душевността господства над външния тип, на което Далай лама отвърна, че съгласно него и двете са от голяма важност.

Тези думи бяха разкритикувани от някои като сексистки. Пресслужбата на Далай лама разяснява, че през дългия си живот той постоянно е поставял акцента върху нуждата за хората да се свързват на едно по-дълбоко равнище, вместо да бъдат заложници на външния тип.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР