Дъжд от оставки заваля в община Хасково, след като гръмна

...
Дъжд от оставки заваля в община Хасково, след като гръмна
Коментари Харесай

ДЪЖД ОТ ОСТАВКИ В ХАСКОВО! Дрийм тиймът на Добрев се разпада!

Дъжд от оставки заваля в община Хасково, откакто гръмна абсурдът с роднинско-приятелските назначения на депутата от ГЕРБ Делян Добрев.

Народният-представител от Българска социалистическа партия Елена Йончева разкри извънредно шокираща скица за спор на ползи в южния град, с която оттук нататък би трябвало да се занимава държавното обвиняване. Дали това ще се случи в реалност обаче е напълно обособена тематика.

Оставките на внедрените близки, родственици и познати на Добрев в Хасково действително започнаха още преди три дни. Тогава молби за овакантяване подадоха двамата заместник-кметове на общината. Тръгнаха си съученичката на видния гербер Милена Трендафилова и Евгени Консулов, кумец с изключение на съученик на Добрев.

Днес в тв присъединяване депутатът от ГЕРБ призна, че е уредил назначението им, само че оправда кадруването си с обстоятелството, че те били същински "дрийм тийм ", който надали не се пожертвал, с цел да отиде да работи в общината.

Въпреки похвалата за професионализма на околните до Добрев през днешния ден последваха нови оставки.

Малко преди обедната отмора оставки хвърлиха кумата на Добрев Биляна Димитрова, която бе секретар на общината и първата братовчедка на някогашния министър Росица Гаргова, която завежда финансовата дирекция.

Двете обявиха пред Дарик, че мобите им за овакантяване били персонален акт и че не можели да работят с кмета Добри Беливанов.

Съпругът на първата братовчедка Даниел Гаргов е ръководител на комисията по бюджет и финанси в локалния парламент, което е явен спор на ползи, защото действително работата му е да управлява работата на жена си!?!

Освен това Гаргов е акционер допълнително от 40 компании с доста сериозен бизнес - „ Еко Традекс Груп “ АД, веригата обмен бюра "Форуком ", пътностроителната "Европът 2005 " ООД и доста други. "Еко Традекс Груп " има контракт с община Хасково за рекултивация на локалното бунище на стойност от 3,336 милиона лв., а също така независимо или в консорциум е получила контракти за саниране по "безплатната " стратегия. "Европът 2005 " пък построява и ремонтира общински пътища в хасковско.

"Зетят на Делян Добрев, който е ръководител на Комисията по бюджет и финанси, е акционер допълнително от 40 компании. През тях минават публични поръчки за над 100 милиона лв. ", съобщи през днешния ден Елена Йончева.

До края на работния ден в община Хасково се чакат още оставки.

Според източници на OFFNews хасковската структурата на ГЕРБ на процедура е разграничена на два лагера, а спорът сред тях занапред ще се разраства.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР