Дафинови листа при болка в ставите се използват отдавна. Опитайте

...
Дафинови листа при болка в ставите се използват отдавна. Опитайте
Коментари Харесай

Маслото от дафинов лист намалява болката в ставите

Дафинови листа при болежка в ставите се употребяват от дълго време. Опитайте този национален лек!

Възрастните хора постоянно страдат от артрит, а в по-сериозни случаи това заболяване визира и способността им да се движат. Болките в ставите и сковаността са постоянно срещани признаци на разнообразни типове артрит и една билка, която постоянно използваме като фалшификация, може да ни помогне.

Дафиновият лист има лечебни свойства, които понижават болката. Ако се ползва под формата на масло върху кожата, може да облекчи възпалението в региона на засегнатите стави.

Препоръчва се лек масаж с етерично масло от дафинов лист или топъл компрес от запарка от дафинови листа при болежка. Достатъчно е да накиснете пет-шест листа във вряла вода и да престоят към час. Накиснете марля, отцедете и я сложете на мъчителните места за към половин час. Повторете два до три пъти дневно.

Вижте още: Еликсир за възстановяване на здравето

Маслото оказва помощ и при други болки, да вземем за пример главоболие, мускулни болки, както и при мъчителни и разширени вени. Можете да си го извършите сами, като накиснете шепа дафинови листа в зехтин и ги оставите на мрачно място, предпазено от високи температури.

Не забравяйте, че диетата също може да повлияе на признаците на артрит. Диетолозите поучават да се отстранен храни като домати, патладжани, картофи и чушки, защото те могат да усилят възпалението на ставите. Рафинираната захар, солта и алкохолът също би трябвало да се заобикалят. Най-добра е средиземноморската диета, основана на пълнозърнести храни, риба, зеленчуци, плодове и ненаситени мастни киселини.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР