Да вдъхновява децата да бъдат по-добри и да знаят кои

...
Да вдъхновява децата да бъдат по-добри и да знаят кои
Коментари Харесай

„Приказни истории от три думи“ на Мони Илиева вдъхновява децата да бъдат по-добри


Да въодушевява децата да бъдат по-добри и да знаят кои са същински скъпите неща в живота. Тази концепция стои зад първата детска брошура на Симеонка Илиева (Мони) „ Приказни истории от три думи “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Мони Илиева е приключила актьорско майсторство в класа на Иван Налбантов и от много време работи с деца. Прави детски рождени дни, разнообразни детски събития и забавлява децата.

„ Много обичам да работя с деца. Това ме въодушевява “, съобщи в изявление за БГНЕС авторката на „ Приказни истории от три думи “.

Един ден Мони чула една алегория - притчата за гениите, където се споделя, че всеки човек би трябвало да използва гениите си в интерес на другите хора. Тогава се появило като болежка в нея, че желае да напише нещо, което да остане постоянно, тъй като всяко едно нещо минава, било празник, рожден ден, развлечение, спектакъл, само че написаното слово остава вечно.

„ Така помолих един другар да ми праща по три думички и от тях аз измислях сюжет за приказката. Приказките се изляха доста бързо - за 40 дни - 7 приказки. Илюстрациите също са мои “, описа Мони Илиева.

Идеята й била да има символика в приказките, с цел да може да научи децата на нещо. „ Има една приказка за стиснатия Макс, който натрупал легло върху легло, долап върху долап, печка върху печка, къщата му била препълнена с движимости. Всъщност в тази приказка учим децата, че би трябвало да дават нещата си, да не ги задържат за себе си, тъй като всички тези неща ни вършат техни плебеи и да слугуваме на тях “, уточни Мони.

Тя се моли книжката да има триумф и да повлияе добре на децата.

Премиерата на книгата „ Приказни истории от три думи “ се състоя през днешния ден в клуб „ Перото “ в НДК. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР