Да уважаваш себе си, е ключът към щастието и успеха. Ако

...
Да уважаваш себе си, е ключът към щастието и успеха.
Ако
Коментари Харесай

Сигурните знаци, че нямате никакво самоуважение

Да уважаваш себе си, е ключът към щастието и триумфа.

Ако не изпитвате почитание към себе си, то евентуално и другите не ви почитат, а това сигурно пречи на едни здравословни и хармонични взаимоотношения. Ето кои са сигурните признаци, че нямате никакво самоуважение. Ако се разпознаете, е целесъобразно да вземете ограничения и може би в живота ви нещата ще стартират да се подреждат.

1. Позволявате на другите да ви споделят по какъв начин да живеете живота си.

Не е неприятно да желаете препоръки от близки и доверени хора, само че когато се прекрачва границата до степен, в която не можете да вземете независими решения, това е проблем. Това е явен симптом, че вие нямате никакво доверие на себе си, че не почитате личните си умения да прецените кое е вярно и кое е неверно, а се доверявате сляпо на другите хора.

2. Постоянно се подценявате.

Не обичате похвалите, неловко ви е, когато ви хвалят и акцентират качествата ви. Всичко това приказва за ниско самочувствие и липса на самоуважение. Гордейте се с достиженията и триумфите си. Не парадирайте с тях, само че дано бъдат почтена част от вашия живот.

3. Правите неща, които ненавиждате.

Постоянно вършиме взаимни отстъпки със себе си, като се захващате с неща, които не обичате единствено и единствено да не разочаровате другите. Това приказва за мъчителна потребност да получите непознатото утвърждение и да не влезете в спор с някого.

4. Крайно самокритични сте.

Няма нищо неприятно в това човек да е сериозен към себе си – даже е потребно, тъй като е тласък да бъдем по-добри. Но когато постоянно не сме удовлетворени от постигнатото, когато непрекъснато се подценяваме за сметка на другите и виждаме достолепията и триумфите на близките, само че неуспехите на себе си, това приказва за ниско самочувствие и липса на самоуважение.

5. Излизате от една токсична връзка и влизате в друга.

Токсичните връзки нормално се трансформират в такива, тъй като си имаме работа с изкусни манипулатори. Много постоянно оставаме в такава връзка от боязън – че не сме задоволително положителни, че ние сме отговорни за разпада на връзките, че няма да ни се случи нищо по-хубаво (а може би че даже не го заслужаваме).

Обичайте себе си! Уважавайте себе си! Спрете да вършиме толкоз огромни взаимни отстъпки с живота си! И нещата ще стартират да се подреждат.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР