Да уредят авторските права за музиката, използвана в предизборната кампания

...
Да уредят авторските права за музиката, използвана в предизборната кампания
Коментари Харесай

Музикаутор: Партиите да уредят авторските права за музиката в предизборната кампания

Д а уредят авторските права за музиката, употребена в предизборната акция за общински съветници и кметове през 2023 година Това приканва организацията на създатели и композитори „ Музикаутор “ в писмо, изпратено до политическите партии, регистрирани за идните избори на 29 октомври 2023 година

Повод за писмото са събитията и концертите, които се провеждат от партиите в този интервал, и които в множеството случаи остават без лиценз за употребяваното музикално наличие. Според организацията на създатели и композитори отводът събитията да бъдат лицензирани от една страна е сигнал към създателите за незачитането на техния труд и принос, а от друга – е в тотално нарушаване на българското законодателство.

В писмото си „ Музикаутор “ показва основанието за споразумяване на правата в Закона за авторското право и сродните му права. Според него всяко обществено потребление на музикални творби, включително при провеждането на концерти, шествия, събития с озвучаване и други сходни прояви, следва да се реализира единствено след документално позволение от правоносителите или от „ Музикаутор “ в качеството й на организацията, която ръководи групово техните права.

За територията на България „ Музикаутор “ съставлява правата на над 3000 български създатели и още над 2 500 000 създатели от целия свят, членуващи в сродни авторски сдружения, с които организацията има контракти за взаимно посланичество.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР