Да участва на еврошампионата по плуване за състезатели под 18

...
Да участва на еврошампионата по плуване за състезатели под 18
Коментари Харесай

Супер талантът на ПСК „Черно море” Максим Манолов атакува еврошампионата в Литва

Да взе участие на еврошампионата по плуване за състезатели под 18 година е цел № 1, която си е сложил супер геният на ПСК „ Черно море ” Максим Манолов. Първенството е при започване на юли в латвийската столица Вилнюс.

Миналата година бе необикновено мощна за варненеца, който строши куп върхове и на държавното, и на Burgas Swimming Open, където стана втори в точковата таблица на Международната федерация.

Успехите на Максим са плод на целенасочена работа с персоналния му треньор Никола Петров. Но пръст има и ориста. Макси е наследник на една от най-очарователните и сполучливи треньорки в БГ плуването – Меглена Николова, ментор в ПСК „ Черно море ”.

„ Да бъда част от най-хубавия тим в България за мен е чест! Това ме надъхва още повече, тъй като знам че треньорът ми е перфекционист, владее до съвършенство тайните на плуването и непрестанно го потвърждава! ”, прям е първенецът. Признава, че не е по никакъв начин елементарно тимът му да държи летвата високо и да пази отборната купа годишно.
„ Всички даваме доста от себе си, само че ще продължаваме, тъй като това ни носи доста огромно наслаждение! ”, уверен е плувецът. Личният му треньор Никола Петров дефинира плуванията му на държавното отборно състезание в Бургас като феноменални! Според черномореца похвалата е извънредно мотивираща. „ Да бъдеш приет изключително от Никола Петров е доста, доста мъчно, само че знам че всичко е плод на моите и неговите старания и решително не преставам напред ”, вълнува се Максим.
Издава, че е очаквал мощните си изяви и върховете, тъй като се е усещал в отлична форма и e бил на 100 % сигурен в себе си. „ Не знаех, че ще се озова толкоз напред в ранглистата, само че откакто разбрах, беше още един мотив за наслада ”, споделя Манолов.

През сегашния състезателeн сезон той ще насочи напъните си към отлична подготовка за държавното отборно състезание по плуване в София, шампионата „ Мултинейшън ” в Австрия, европейското в Литва и мощно съревнование в Бургас през февруари.

„ През идния спортен сезон ще се сготвям душевен за доста огромно натоварване, само че и, уповавам се, за нови, идни триумфи. В по-далечна вероятност се приготвям да изучавам в университет в Америка ”, разкрива Максим Манолов, който сега е възпитаник в ГПЧЕ “Йоан Екзарх ” във Варна, в паралелка с френски и британски.

Носителят на над 100 медала от държавни шампионати и шампионати споделя, че със своя персонален треньор непрестанно разискват сегашното и бъдещето. Между плувец и треньор има съвършена заварка, следват идентични цели и ползи. Изключително мощна поддръжка Макси получава и от своята майка, която постоянно е до него. „ Много разгадавам на нея, както и тя на мен, разбираме се чудесно. Тя беше индивидът, който още от дете ме надъха да се запиша да плавам и това беше най положителното решение за мен. Винаги ще й бъда признателен! ”, вълнува се състезателят на ПСК „ Черно море ”.

Макси връща лентата на спомените, които го водят при започване на спортния му път... Не крие, че пази и положителни, и негативни страсти. „ Важно е да успееш да преминеш през този интервал. И откакто пораснеш малко, осъзнаваш какъв брой е потребен нашият спорт и какъв брой оказва помощ ”.

Макси не крие своята формула за триумфа – 100-процентова себеотдаденост и мнооого труд.

„ Когато успееш да съчетаеш тренировки, надпревари и образователен развой, колктото и да е мъчно, свикваш. Аз съм привикнал да се разпределям на макс на всички места и това към този момент ми е като табиет. Много е мъчно и изморително, само че с пълноценно възобновяване и целенасочена мотивация, постоянно можеш да вървиш решително по пътя на триумфа! ”, сигурен е Максим.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР