Да, справихме се. Оценката е на нашите партньори. През мигрантската

...
Да, справихме се. Оценката е на нашите партньори. През мигрантската
Коментари Харесай

Лиляна Павлова излови Мирослава Иванова в грешка, наложи се да я поправя

Да, справихме се. Оценката е на нашите сътрудници. През мигрантската рецесия до новото течение за президента Тръмп и геополитиката. Това съобщи министър Лиляна Павлова във връзка края на българското европредседателство в ефира на Нова телевизия.
Тя уточни, че с предпочитаните за България тематики, доста тъкмо сме били напипали пулса.
„ Те не се усетиха толкоз доста в София. Ние организирахме стотици съвещания на тематика сигурност и миграция. Може би нещо, което не се знае, по тематиката миграция, ние организирахме доста инфарктни съвещания. Както ние го назоваваме и камък не остана необърнат по тази тематика. Каква да е философията и кой да е модела, в случай че Европа изпадне в рецесия, с цел да сме готови, в случай че това се случи “, посочи още тя.
Тя даде за образец и Дъблинското съглашение, което е заложило 6 акта, от които българското държавно управление е договорило 4.
Павлова разяснява и опозицията и рецензиите. „ Казаха, че по време на председателството би трябвало да работим за Шенген и Еврозоната. То е на ротационен принцип и няма нищо общо. Председателството обаче способства извънредно доста. Досега ни нямаха доверие, подценяваха ни. Вече ни имат доверие. Вече сме състезател в политическата сцена. По-голяма част от хората не бяха чували. Те бяха чували стандартите за България – дребна корумпирана страна. Дори медиите. Имаше медии от целия свят “, съобщи от министърът.
По думите ѝ публицистите са били скептични, като са се чудели дали могат да вървят по улиците умерено.
„ Те бяха решили да отразяват председателството онлайн, по-късно се върнаха 6 пъти. Благодарение на председателството те имаха късмет да ни преоткрият “, уточни още тя.

Павлова разяснява и външната политика. " За България Русия е стратегически сътрудник. Това, че не изгорихме, а изградихме мостове е добре за нашата стопанска система. Градихме мостове с Турция, с цел да няма мигрантски напън на границите ни. Ние сме страна на кръстопът ", уточни тя.

Любопитна детайлност от диалога бе грешката, която позволи водещата Мирослава Иванова на края на диалога с Павлова. Тя пожела на министъра триумф с пътуването към Виена, където да се реализира предаването на европредседателството. Наложи се Павлова да я поправи, защото церемонията няма да е в австрийската столица. Както БЛИЦ писа с пикник и концерт в Алпите Австрия поема през днешния ден ротационното председателство в Съвета на Европейски Съюз от България.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР