Да сложите край на една връзка е много труден и

...
Да сложите край на една връзка е много труден и
Коментари Харесай

12 въпроса, които да си зададете, преди да сложите край на връзката си

Да сложите завършек на една връзка е доста сложен и мъчителен ход. Трябва да вземете решение, което ще нарани колегата ви, в случай че той още ви обича. Със сигурност това ще докара до неприятни страсти и би трябвало да бъдете подготвени за следствията. В множеството случаи връщане обратно след едно такова решение няма и би трябвало да сте изцяло сигурни в него, с цел да не съжалявате по-късно. Когато този миг настъпи, би трябвало да си отговорите на няколко доста значими въпроса, с цел да се уверите, че не действате прочувствено и сте сигурни в решението си. Ето и кои са те?

 

Все още ли го обичате?

 

Любовта не е просто възприятие. Това е безвъзмезден и категоричен ангажимент да бъдете там за другия през възходи и падения и то с наслада. Затова се запитайте дали към момента сте подготвени да се примирите с си  или към този момент не можете да го понасяте.

 

Той обича ли ви към момента?

 

, както я назовават, в последна сметка ще потъне, защото не е уравновесена. Може да сте сигурни в уговорката си към колегата си, само че какво ще кажете за него? Ако сте забелязали, че той не се интересува от вас по същия метод, когато връзката ви е била нова, това евентуално е знак, че би трябвало да се освободите от нея. Бъдете смели да потърсите отговор на този въпрос и го задайте непосредствено на индивида до вас, в случай че имате.

 

Отразява ли вашата връзка позитивен резултат върху живота ви?

 

 

Връзката в дълготраен проект е ангажимент за цялостен живот. Състоянието й сега е незадълбочен взор към живота ви няколко години по-нататък. Ако вашите разлики предизвикват непрекъснати различия в този момент, те могат да доведат до нещо по-лошо в бъдеще. Освен това, в случай че връзката ви демонстрира най-лошото във вас, вместо да ви въодушевява да бъдете най-хубавите, тогава евентуално не си коства да се резервира.

 

Все още ли сте щастливи?

 

 

Предполага се, че сте щастливи и разчувствани да бъдете с колегата си и да прекарвате време дружно. Когато всичко, за което се сетите, е да измислите оправдания, с цел да прекарате повече време надалеч от този човек, това може да е знак

 

 

Вашето семейство поддържа ли връзката ви?

 

Нашите фамилии заемат особено място в сърцата ни и постоянно техните отзиви имат значение и от своя страна въздействат върху метода ни на живот. Когато отрицателните мнения към половинката ви непрестанно се изричат от хората, на които държите, може да се стигне до миг, в който би трябвало да изберете дали да следвате сърцето или фамилията си. Ако и той, и околните ви държат на вас, няма да ви накарат да избирате, само че може негативното им мнение за него да не е без причина. Замислете се каква е тя.

 

 

Какво е отношението на приятелите ви към вашата връзка?

 

 

Трябва ли приятелите ви в действителност да имат мнение във връзката ви? Да, стига да са същински. Подобно на вашето семейство, те към този момент са част от живота ви, още преди да пристигна вашият сътрудник. Често те ви познават по-добре от него. Влюбването в някого може да замъгли вашите преценки, тъй че вие ставаме слепи за отрицателната страна на индивида до вас. Ако приятелите ви са срещу половинката ви през цялото време, евентуално те виждат нещо, което не можете. Тук съветът е същия – пробвайте се да разберете от какво е подбудено тяхното отрицателно отношение.

 

 

Готови ли сте за ангажимент?

 

Ангажираността в една връзка не е „ обичам те, в случай че “ или „ обичам те, тъй като “. Ангажиментът е „ обичам те, макар “ твоите дефекти, недостатъци, недостатъци, провали и отрицателни настройки. Приемете този човек подобен, какъвто е, и се придържайте към него, без значение от всичко. Така че, в случай че се съмнявате дали можете да застанете на страната на колегата, тогава евентуално не сте подготвени да се ангажирате с връзката.

 

 

Защо желаете да се разделите?

 

Това е един от най-съществените въпроси. Връзката ви не е ли това, което очаквахте? Или тя към този момент не е това, което беше? Спряхте ли да го обичате или мислите, че сътрудникът ви към този момент изпитва същото? Оценете аргументите, заради които сте стигнали до този миг. Ако повода за това комплициране е дребна, тогава прекратяването на връзката ви ще бъде неточност на по-късен стадий. Трябва да имате тежка основа за решението си.

 

 

Каква беше повратната точка?

 

Трябва да помислите за нещото или действието, провокирало тази алтернатива у вас. Вероятно е имало промени в метода, по който се отнасяте един към различен през последните месеци или години от връзката ви – само че кой е този главен фактор, който ви кара да си тръгнете? Може би това е просто изблик на яд или просто преминавате през хормонална смяна. Изчакайте, до момента в който страстите ви се успокоят, с цел да можете да мислите ясно.

 

Каква беше повода да започнете връзката?

 

Момичета, какво ви накара да кажете „ да, желая да съм с него “? Вероятно всичко, от което се нуждаете сега, е да си припомните за какво сте желали да сте дружно преди всичко. Може би просто би трябвало да си спомните какъв брой доста сте се обичали.

 

 

Готови ли сте да оставите индивида до вас да си тръгне?

 

Раздялата с колегата ви, когато не сте сигурни, че е това, което в действителност желаете, е като да хвърлите диамантен пръстен във въздуха и тогава се пробвате да го хванете. Ами в случай че след всичките тежки думи и болежка, които причинихте, осъзнаете, че не можете да живеете без колегата ви? Сигурни ли сте, че той ще ви одобри назад по-късно и ще ви елементарни? Не можете да си играете с възприятията на индивида до вас, тъй като даже и да ви обича, в даден миг може да му писне от вашата колебливост и смяна на мнението.

 

Виждате ли се дружно в бъдеще?

 

Ако през цялото време не можете да си визиите, че остарявате дружно с сегашния ви сътрудник, тогава може би в никакъв случай не сте го обичали същински. Да бъдете във връзка значи, че се смятате подобаващи един за различен и смятате, че любовта ви ще продължи за цялостен живот. Да, от време на време не се получава, само че би трябвало да се стремите към това. Без визията да създадете семейство и да посегнете към фантазиите си дружно връзката ви няма да има бъдеще.

Каквото и решение да вземете, първо го обмислете добре, с цел да не съжалявате по-късно. В последна сметка отговорът се крие в самите вас.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР