Да си запазиш място пред блока с пластмасова бутилка или

...
Да си запазиш място пред блока с пластмасова бутилка или
Коментари Харесай

Уникален и страшен знак плаши пловдивски шофьори!

Да си запазиш място пред блока с пластмасова бутилка или щайга си е безспорна мода, в която няма към този момент даже нищо шокиращо. Въпреки че законът не счита това за вярно.

По-скандален е казусът с нов " знак " в Пловдив, който би трябвало да стряска паркиращи водачи не на мястото им " обещано по рождение ".

Тази табела е не просто с текст, забраняващ паркирането, само че и с изображение, изобразяващо пукане на гуми.

" Подобни табели, като тази на фотографията ме карат да мисля какъв брой би трябвало да си комплексиран, че да не можеш да спреш на никое място другаде с изключение на тъкмо пред олющената ти панелка. Само в България го има това собственическо мислене. Трудно ли е вместо да отправяш закани да спреш където можеш и да повървиш малко до у дома. И не... не ми излизате с оправданието, че може да е неработоспособен индивида или нещо сходно. Да спреш тъкмо пред входа и да си влезеш в къщи може да си го позволиш в случай че имаш шанс мястото да е свободно. Или в случай че не ти отърва си правиш инвестиции (не в табелка на публично място) и плащаш за парко място, гараж или дворче, където да си позволиш в случай че искаш и в хола да си влезеш с колата. Българина си разрешава това, тъй като няма страна.

В една естествена страна, в случай че на такова място се появи сходна опасност ще бъдете санкционирани. Тук всичко е разпра. Ще ми спукаш гумите? Ами тогава колата ми може много дълго да не бъде преместена от " твоето " място. Подобна табела може да си сложиш на гаража, с цел да не се стопира пред него, само че не и на публично място. ", безапелационна е Мая Гвоздева.

Според консуматори в мрежата то се намира пред блок на в квартал " Смирненски ", зад Кауфланд.

Въпросът е кой дава правото на живущите там да заплашват водачи по този метод? КАТ ли? Район " Западен "? Едва ли.

" Нещата тук имат правова и морална позиция. Според закона можеш да спираш на всичката общинска земя, стига да си платил налозите. Но в случай че паркираш пред непозната кооперация и си държиш там колата 2 седмици... Си цялостен отпадък от морална позиция. ", показва Ангел Павлов.

Повечето консуматори осъзнават, че мястото за паркиране е общинско, а не частно, само че очевидно това не се отнася за всеки.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР