Да си отглеждаш портокал в саксия е много добро и

...
Да си отглеждаш портокал в саксия е много добро и
Коментари Харесай

Да си отгледаме портокал в саксия

Да си отглеждаш портокал в саксия е доста положително и свежо решение. Цитрусовият плод внася средиземноморски лъх в дома ви с присъщия аромат от блестящите си листа. Освен това ще ви зарадва и с вкусни плодове.

Портокалът е скромно растение. Цветовете му ухаят извънредно прелестно, като по този метод ще ароматизират прелестно всяко помещение, в което бъде подложен. Освен това те са и извънредно красиви, обагрени в жълто или оранжево.

Портокалът обича междинна температура сред 10-12 °C през зимата и 17–20 °C по време на цъфтежа и връзването на плодовете. Тези условия са елементарно постижими при нашите климатични условия. Лятно време е добре дръвчето да се изнася на балкона, на шарена сянка. Не го оставяйте на директна слънчева светлина, защото тя може да изгори листата му.

Когато времето стартира да захладнява, прибирайте портокала в стаята първо единствено вечер, с цел да привикне, а по-късно за целия зимен сезон. Когато е вътре, портокалът ще се нуждае от светлина. Когато денят намалее, му осигурявайте изкуствено осветяване.

През летния интервал портокалът се полива всеки ден, а през зимния - един път седмично с топла вода. Не допускайте пресушаване, както и прекомерна влага. По време на цъфтежа и завързването на плодовете на дръвчето се пръскат още веднъж с топла вода, а листата се бършат с мокра забрадка.

 Портокали

Портокалът се нуждае от хранителна почва. Пресажда се на всеки 2–3 години, а по време на растежа - годишно. Това би трябвало да става рано напролет, преди дръвчето да е цъфнало. Имайте поради, че има причинност – колкото по-голяма е саксията, в която поставяте портокала, корените се разрастват от ден на ден, а дръвчето остава по-малко.

Когато пресаждате портокала, би трябвало да знаете, че младите растения се нуждаят от по-лека почва, а възрастните от тежка. За да пресадите възходящ портокал, пригответе примес от 2 елементи чимова пръст, 1 част брошура, 1 част естествена оборска тор и 1 част пясък. За възрастните дръвчета дозата се усилва с още една част чимовата пръст, с малко количество глина.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР