Да си отгледате алое вера вкъщи е най-лесната работа. Трябва

...
Да си отгледате алое вера вкъщи е най-лесната работа. Трябва
Коментари Харесай

Върнете блясъка на косата с тези няколко рецепти с алое вера

Да си отгледате алое вера у дома е най-лесната работа. Трябва единствено да го поливате понякога

А ще ви е постоянно на разположение, с цел да го включите в домашната козметика. За косата е изключително потребно в този момент, когато слънцето безусловно изпива здравето й.

Сокът от алое съдържа доста вода, която се приема чудесно от клетките на косъма и скалпа. Помага на мощно развалена коса, като връща еластичността и апетит костта й, прави я блестяща. Бори се сполучливо с косопада и форсира растежа. С проучване е потвърдено, че подмладява фоликулата на косъма, форсира обмяната. Действа регенериращо на скалпа и се предлага при пърхот. Отлично отделя и непотребното омазняване.

Изберете най-месестото листо. Измийте го, увийте го в марля и го поставете в хладилника за 7-10 дни. След това го пасирайте с блендер и изцедете сока. Съхранявайте го в стъклен съд на студено.

За суха и развалена коса смесете по 1 част сок от алое и мед и 2 елементи масло от репей. Загрейте на водна баня до 36 градуса. Нанесете на чиста коса, като отделяте особено внимание на връхчетата. Затоплете с найлон и забрадка. Измийте след 1 час с топла вода. Може да държите маската и цяла нощ.

Срещу косопад смесете 1 с.л. сок от алое, 1 ч.л. сок от лук, 1 ч.л. мед. Втрийте в корените и оставете да работи 30 минути.

Дори единствено разресване на косата със сок от растението работи възстановяващо. Загрейте на водна баня 2 с.л. от каквото й да е масло. Добавете 2 с.л. сок от алое и няколко капки ефирно масло. Мокрете от време на време гребена със сместа и разресвайте косата в продължение на няколко минути.

Със сок от алое може да си приготвите възстановяващ шампоан. Към 50 мл сок прибавете същото количество естествен течен сапун. Сипете 1 с.л. глицерин, 10 капки ефирно масло и 1 ч.л. растително. Затворете добре в стъклен съд и съхранявайте в хладилника. Преди приложимост разбивайте доста добре.

Мазната коса ще наподобява доста по-добре след изплакване с алое. 500 мл вода разбъркайте с 1 с.л. сок от растението и 2 с.л. лимонен сок.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР