Да си богат не винаги означава да купуваш най-скъпото. Няма

...
Да си богат не винаги означава да купуваш най-скъпото. Няма
Коментари Харесай

10 изненадващи неща, които богатите правят

Да си богат не постоянно значи да купуваш най-скъпото. Няма нищо срамно и в това да следиш пониженията и да търсиш най-хубавата договорка на пазара.

А въобще би трябвало ли да парадираш с това?

Ако разгледате в детайли листата от неща, които богатите вършат, евентуално ще се убедите, че вие самите не вършиме нищо от това. Чудите се за какво ли? Убедете се сами…

10. Купуват втора употреба

Кога беше последният път, когато закупихте мебел за вашия дом, която е втора ръка? Ако у дома нямате сходна употребена движимост, тогава е добре да знаете, че за разлика от вас, богатите купуват голямо многообразие от артикули втора употреба. Може да ви наподобява прекомерно да закупите употребен килим, само че за милионерите този артикул ще бъде антика, която с изключение на всичко останало, излиза много на ниска цена.

9. Купуват преференциални парцели

Не си мислете, че всички милионери живеят в големи, многостайни, първокласни жилища. Подобно на всички останали, те наблюдават придвижването на цените и избират преференциални парцели, които да дават отговор напълно на финансовото им състояние, внимавайки да не изпаднат в непостижими за заплащане задължения.

8. Купуват нещата един път

Чували ли сте израза, че „ евтиното излиза скъпо “? Следвайки същата максима, богатите купуват нещата един път на по-висока цена, само че ги употребяват в продължение на години. За да спазят правилото, те просто търсят качествени артикули, които да купят, вместо да се връщат до магазина всякога, когато евтината стока се повреди.

7. Чакат промоционални покупко-продажби

Колкото и да не ви се има вяра, богатите хора чакат промоционалните артикули доста по-дълго, в сравнение с всички останали.

За да са сигурни, че купуват на допустимо най-хубавата цена, милионерите могат да наблюдават придвижването на цената на един артикул с години преди да го закупят.

6. Не се пенсионират

За разлика от всички останали, богатите хора нямат никакъв тласък от пенсионирането. Обикновено те ръководят личен бизнес и постоянно са работохолици, за които пенсионирането ще бъде прекомерно скучно и демотивиращо.

5. Спестяват

Сигурни сме, че не си представяте по какъв начин милионер взима и жълтите стотинки от рестото си в магазина, само че можем да ви убедим в изцяло противоположното. Богатите хора ценят даже и дребните суми, за които през годините са се борили, с цел да доближат до настоящето си равнище. Точно затова икономисват пари, вместо да ги разхищават.

4. Използват купони за понижение

Може би вие подминавате с принуда разнообразните ваучери за понижение онлайн, само че за разлика от вас, богатите не го вършат. Изследване, проследяващо навиците на извършването на покупки на заможните потвърди, че те са доста по-склонни да употребяват пониженията, в сравнение с елементарните хора. Защо ли? Вероятно още веднъж преследвайки преференциалната договорка, те прибягват към полагащите им се понижения.

3. Планират бюджет си

Дори и да не сте привикнали да организирате вярно финансовите си средства до този миг, добре е да вземете образец от богатите, които вършат това непрекъснато. За да стигнат до това равнище, те непрекъснато възнамеряват другите пера в бюджета си и знаят тъкмо къде отиват парите им.

2. Инвестират в материални активи

Чудили ли сте се в миналото за какво богатите непрекъснато купуват антики? Стари книги, творби на изкуството и бутилки отлежало вино – все неща, чиято стойност се усилва през годините. Точно заради тази причина, заможните хора прибягват до закупуването на такива артикули – те влагат в тях и вероятно след години – печелят доста над сумата, която са платили.

1. Не наподобяват богати

Последният мит за благосъстоянието, който ще разбием, визира методът, по който наподобяват същински богатите хора. Вместо да театралничат и парадират с финансовото си състояние, те в действителност живеят безусловно естествен живот и надалеч не наподобяват богати. Няма да е необичайно да видите мултимилионери да се разхождат в парка с елементарни облекла или да косят сами тревата пред дома им.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР