Да се въведе длъжност Помощник – учител“ за всеки ученик

...
Да се въведе длъжност Помощник – учител“ за всеки ученик
Коментари Харесай

КТ „Подкрепа“ предлага да се въведе длъжност „Помощник – учител“ за всеки ученик със СОП

Да се вкара служба „ Помощник – преподавател “ за всеки възпитаник със СОП, а броят на останалите деца в паралелката да бъде понижен на половина, предлагатотСиндикат „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “.

" С тези деца би трябвало да работят експерти ресурсни учители или да се вкара длъжността " помощник-учител ", като за всяко дете в клас да има експерт. Нека се върнат помощните учебни заведения за междинни и тежките случаи на деца и възпитаници със СОП. Приобщаващото обучение не работи и тези деца се потискат, вместо да се приобщават. А измежду тях има деца, с които, в случай че се работи всеки час, могат да станат по-добри от другите ", сподели още синдикатът.

" Основен кусур на тази политика е, че в този момент в клас се позволяват до 3-4 възпитаници със СОП, което въпреки това не понижава броя на останалите възпитаници. Това несъмнено въздейства на времето за останалите възпитаници и ги дискриминира ", декларират от синдиката.

Според близо 80% от учителите е належащо и да севърнат помощните учебни заведения за междинни и тежките случаи на деца и възпитаници със СОП, сочат резултатите от изследване на профсъюза.Някои оттяхса с тежки болести,което ги прави хиперактивни и вниманието на учителя е ориентирано предпочитано към тях.

При неявяване на ресурсен преподавател или помощник-учител това лишава от времето за останалите ученициите би трябвало да наваксват образователния материал с частни уроци. Приобщаващото обучение не работи, считат от КТ „ Подкрепа “ и тези деца се потискат, вместо да се приобщават.

А измежду тях иматакива, с които, в случай че се работи всеки час, могат да станат по-добри от другите, се споделя още в позиция на синдиката.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР