Да се спазва правилото на реципрочност при вписването на българите

...
Да се спазва правилото на реципрочност при вписването на българите
Коментари Харесай

Мицкоски поиска реципрочност и вписване на македонците в Конституцията на България

Да се съблюдава правилото на взаимност при вписването на българите в конституцията, изиска водачът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в районен съд Македония.

" По отношение на въпроса за вписването на българите в конституцията би трябвало да се съблюдава правилото на взаимност, т.е. належащо е да се беседва и за регистриране на македонците в българската конституция и за ценене на присъдите на Европейския съд за правата на индивида ", съобщи нощес ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в изявление за телевизия " Алсат ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ние приказваме за права на група, не приказваме за признание на македонското малцинство. Ние приказваме за права на една група, която желае културно да се провежда, духовно да се провежда, политически, публично и така нататък Ясни са присъдите на Европейския съд за правата на индивида ", сподели Мицкоски.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ акцентира, че не би трябвало единствено да се дава, а би трябвало и нещо да се вземе в живота, а съгласно него страната единствено дава по въпроса с България.

Той добави, че и след новата среща с българския министър председател Кирил Петков в Скопие позициите на ВМРО-ДПМНЕ са останали същите, както преди нея.

" Позициите са, че македонският език е македонски, ние сме македонци, които си имат своя традиция, просвета, Гоце Делчев е македонец, Илинденското въстание е въстание на македонския народ дружно с жители, които са били турци, албанци, власи и така нататък ", сподели Мицкоски.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР