Да се разделиш с някого понякога е най-доброто, което може

...
Да се разделиш с някого понякога е най-доброто, което може
Коментари Харесай

Когато не изпитваш чувства към една жена – прекъсни отношения с нея. Не я наранявай и лъжи

Да се разделиш с някого от време на време е най-хубавото, което може да направиш. Да прекъснеш връзки с жена, в която не може да се влюбиш или не искаш или пък си влюбен, само че не искаш да го покажеш, то тогава не трябва да продължаваш да я караш да живее в заблуда. Илюзия за теб и нея. Защото това не е услуга. И няма опрощение в случай че продължиш да го правиш, изключително когато става въпрос за персонална полза.

Не се чувствай отговорен, че искаш да прекратиш връзка, в която не си благополучен. Да, може би ще нараниш нея. Със сигурност ще. Но в случай че продължаваш да излизаш с тази жена, ти губиш освен нейното, само че и твоето време. Когато не изпитваш усеща към една жена, то тогава би трябвало да прекъснеш връзки с нея. Не я наранявай и неистини. Защото в никакъв случай жена не го заслужава. Може би не го правиш, тъй като се чувстваш неприятния воин. Но в действителност това въобще не е по този начин.

Лош ли си, когато прекъсваш връзки с жена, която не обичаш

Лошите хора са склонни да не се тревожат дали са такива

Добрите хора са тези, които се тревожат за следствията от дейностите си. Само положителните хора се тревожат за възприятията на другите. Лошите хора са прекомерно заети, без да им пука. Така че фактът, че се притеснявате, че раздялата с някого може да ви направи неприятен човек, значи, че сте деликатни към другите и по какъв начин вашето държание им въздейства. Това са признаците на добър човек, а не на неприятен.

Уважително е

Ако не желаете да бъдете с някого, печален факт от живота е, че постоянно би трябвало да бъдем жестоки, с цел да бъдем благи. Което значи, че в кратковременен проект това е мъчително, само че в дълготраен проект е за положително. Ако не желаете да бъдете с някого, тогава е доста по-уважително и състрадателно да го оставите да си отиде.

Да останеш с някого, с който не искаш да бъдеш, не е благо, едва е

Искам да прочетете тази точка още веднъж, с цел да се разбере в действителност: Да останеш с някого, с който не искаш да бъдеш, не е демонстрация на добрина, а демонстрация на уязвимост. Понякога си мислим (или си казваме), че желаеме да пощадим възприятията на някой различен, като ги държим в близост, когато надълбоко в себе си не желаеме повече да бъдем с тях.

Но това в действителност не е всичко, което се случва.

Наистина не желаеме да се усещаме по този начин, като че ли нараняваме някого. Не харесваме неуместните страсти, които идват за нас. Не желаеме да се усещаме неприятни хора. Не желаеме да ни се сърдят. Така че мълчанието, когато в сърцето си знаеш, че всичко е свършило, от време на време е обвързвано повече с теб и твоите усеща, в сравнение с с тях и техните усеща.

Чувството за виновност след разлъка е доста естествена човешка страст. Основното е, че не обичаме да разочароваме другите хора. Когато кажем или създадем нещо, което предизвиква болежка на различен човек, изключително на някой, на който държим, се усещаме зле. Много хора получават табиет да се харесват на хората от ранна възраст. Искаме да ни възприемат като положителни.

Така че, когато се разделите с някого и това предизвиква болежка или яд, не е чудно, че не се чувствате доста добре.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР