Да се преброиш като джедай в националното преброяване – любопитният

...
Да се преброиш като джедай в националното преброяване – любопитният
Коментари Харесай

Да се преброиш като джедай

Да се преброиш като джедай в националното броене – любопитният факт към този момент е традиция във Англия.

И там преброяването се случва на 10 години, а на 31 март тази година се организира напълно онлайн.

Първото броене във Англия е направено през 1801 година, когато популацията на страната е било към 9 млн. души. Оттогава до през днешния ден събирането на информация на всеки 10 години става основа за установяване на дълготрайната политика на държавното управление във всяка област на живота на близо 67 млн. популация преброена през 2011 година на Острова.

Проведеното тази година броене е първото, което минава напълно онлайн. Всяко домакинство получи писмо с неповторим код, с който се записва в портала на преброяването и попълня формуляр с десетки въпроси от всякакво естество.

Неучастието в преброяването се санкционира с санкция с равноценност от 2300 лв. и цената на правосъдните разходи. Резултатите от преброяването ще бъдат обработвани в продължение на една година – до март 2022 година, само че от в този момент се чакат изненади.

Почитателите на любопитни обстоятелства с неспокойствие ще наблюдават какъв е броят на почитателите на религията на „ Междузвездни войни” да вземем за пример. През 2001 година, когато религиозните убеждения стават обект на статистиката 390 000 души декларират, че са приели тази „ религия”. Десет години по-късно броят на вярващите джедаи понижава до 176 632 ма, само че това е задоволително да бъдат седмата най-популярна „ религия” във Англия.

Наред с тези занимателни обстоятелства през март 2022 година ще получи отговор и въпросът по какъв начин се е трансформирала за 10 години картината на малцинствените общности, които живеят в Обединеното кралство, както и какъв е броят на българите, които са взели участие в преброяването тук.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР