Да се отпуснеш пред телевизора след дълъг работен ден, може

...
Да се отпуснеш пред телевизора след дълъг работен ден, може
Коментари Харесай

Този уред, който всички имаме у дома, буквално ни убива

Да се отпуснеш пред тв приемника след дълъг работен ден, може да наподобява доста разтоварващо, само че съгласно американски учени това е доста нездравословно за сърцето, заяви в. „ Мирър “.
Връзката сред заседяването и рисковите фактори за сърдечносъдови болести – високо кръвно, затлъстяване, диабет, е добре известна. Според проучване на Американската асоциация за сърдечно здраве, хората, които гледат повече от четири часа телевизия на ден са с 50 % по-застрашени от сърдечни болести и ранна гибел от гледащите телевизия по-малко от два часа на ден.
Разликата сред застояването пред тв приемника и работата на бюро е, че вечер хората най-вероятно са попреяли и може да седят непрестанно с часове, до момента в който стане време да си легнат. В службата все се постанова да станат за нещо, изясни ръководителят на проучването Джанет Гарсия от университета на Централна Флорида.

Учените са наблюдавали 3592 афроамериканци в Джаксън, Мисисипи, осем години. Резултатите демонстрираха, че на бюро се заседяват най-вече дами, по-млади, с по-висок приход, само че с наднормено тегло. Те се хранят относително здравословно, движат се умерено, само че нормално не пушат, нито пият.
Пред тв приемника се задържат задълго хора с по-ниски приходи и по-ниска степен на обучение. Те не се движат доста, имат по-висок показател на телесната маса, постоянно пушат, хранят се нездравословно, пият повече и постоянно са с високо кръвно.
Една трета от участниците в проучването са споделили, че гледат телевизия повече от четири часа на ден. Учените са работили с афроамериканци, тъй като при тях сърдечносъдовите болести са доста повече. Връзка сред заседяването пред тв приемника и сърдечносъдови болести не е открита за хората, които спортуват по 150 минути седмично.

Вредите от тв приемника не стопират дотук:
Телевизията посредством нездравословни източници на картина и светлина води до дисторция и увреждане на зрение, душeвност и изобщо на здравето на фена. Това се потвърждава посредством методиките и инструментите, които ви демонстрираме в публикацията. Какво демонстрират фотосите? Телевизорите имат пулсации (ШИМ), които водят до раздразнителност, дискомфорт, свърхвъзбуда. Виждате по какъв начин пулсира с 100Hz обликът на тв приемника, измерен с осцилоскоп и фотодатчик. Със същата периодичност (удвоената мрежова) пулсира и лампата осветяваща датчика от втория канал. Ако ви се дават пари за напълно по-малко нездравословни тв приемници, може да платите за тв приемник с периодичност на пулсациите 200, 600 и по този начин нататък Hz. Особено пагубни са тези пулсации за децата, те не могат да спят след гледане на модерни телевизионни излъчватели.

Спектърът на светлината от тв приемниците е изкуствен за човешкото зрение, той деформира сетивата ни, а бягащата в синия набор светлина от LED въздейства пагубно на душeвността ни. CRI (Ra или показател на цветопредаването) е надалеч от цената на естествените източници (слънцето има CRI към 100, старите волфрамови лампи също). Вижте спектърът и CRI на слънчевата светлина, сравнете я с тази от един много добър тв приемник с добър и безценен Alpha IPS панел (сега ги вършат доста по-евтини и противоречиви откъм параметри). Нищо общо, нали? Лош набор и CRI деформират зрението при децата и те мъчно възприемат действителната светлина. Също по този начин електронните уреди, изключително обвързваните безжично по WiFi, BT, излъчват нездравословни електромагнитни лъчи. Те влизат в спор с нашите биополета, а преминавайки през нашата биологична тъкан покачват телесната ни температура.
Инфо: Блиц

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР