Да се отпуснеш пред телевизора след дълъг работен ден, може

...
Да се отпуснеш пред телевизора след дълъг работен ден, може
Коментари Харесай

Телевизорът е вреден за сърцето

Да се отпуснеш пред тв приемника след дълъг работен ден, може да наподобява доста разтоварващо, само че съгласно американски учени това е доста нездравословно за сърцето, заяви в. "Мирър ".

Връзката сред заседяването и рисковите фактори за сърдечносъдови болести - високо кръвно, затлъстяване, диабет, е добре известна. Според проучване на Американската асоциация за сърдечно здраве, хората, които гледат повече от четири часа телевизия на ден са с 50 % по-застрашени от сърдечни болести и ранна гибел от гледащите телевизия по-малко от два часа на ден.

Разликата сред застояването пред тв приемника и работата на бюро е, че вечер хората най-вероятно са попреяли и може да седят непрестанно с часове, до момента в който стане време да си легнат. В службата все се постанова да станат за нещо, изясни ръководителят на проучването Джанет Гарсия от университета на Централна Флорида.

Учените са наблюдавали 3592 афроамериканци в Джаксън, Мисисипи, осем години. Резултатите демонстрираха, че на бюро се заседяват най-вече дами, по-млади, с по-висок приход, само че с наднормено тегло. Те се хранят относително здравословно, движат се умерено, само че нормално не пушат, нито пият.

Пред тв приемника се задържат задълго хора с по-ниски приходи и по-ниска степен на обучение. Те не се движат доста, имат по-висок показател на телесната маса, постоянно пушат, хранят се нездравословно, пият повече и постоянно са с високо кръвно.

Една трета от участниците в проучването са споделили, че гледат телевизия повече от четири часа на ден.

Учените са работили с афроамериканци, тъй като при тях сърдечносъдовите болести са доста повече.

Връзка сред заседяването пред тв приемника и сърдечносъдови болести не е открита за хората, които спортуват по 150 минути седмично.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР