Да се определи окончателно победител на изборите няма как. В

...
Да се определи окончателно победител на изборите няма как. В
Коментари Харесай

Социолог посочи кой ще определи победителя на изборите

„ Да се дефинира дефинитивно победител на изборите няма по какъв начин. В оставащите дни ще се случи преразпределението на гласовете на нерешилите кого ще поддържат, които са към 10-15% “, разгласи пред бТВ социологът от " Маркет линкс " Добромир Живков.


-->
Вчера организацията популяризира резултатите от ново изследване на настройките за гласоподаване.

„ Разликата е в мобилизацията. При „ Продължаваме промяната-Демократична България “ мобилизацията е на по-високо равнище. От заявилите, че поддържат тази политическа мощ по-голяма дял заявяват, че твърдо ще гласоподават при тези избори. При ГЕРБ-СДС това може да се пояснява и като демотивация, само че и като късмет гласоподавателите да бъдат събудени и привлечени да гласоподават “, посочи той.

„ Нерешилите следят всички знаци от политическите сили и вземат решение в последните дни за кого да гласоподават “, сподели още Добромир Живков.

„ Именно във вота на колебаещите се ще намерим отговора кой ще е спечелилият. Повечето от тях взимат решение в последната седмица или дните преди вота. ГЕРБ наподобява, че мъчно има от кое място да вземе спомагателни гласове. При ПП-ДБ съществува феномен на готовност на протестен избор против ГЕРБ. Ако той се повтори, може да има и повишаване на разликата “, акцентира социологът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР