Да се обвинява Москва за отравянето на бившия руски шпионин

...
Да се обвинява Москва за отравянето на бившия руски шпионин
Коментари Харесай

Путин: Бойно отровно вещество би убило хората на място

Да се упреква Москва за отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал на английска земя е „ огромна нелепост “, съобщи Владимир Путин във вечерта на успеха след президентските избори.

Русия е унищожила всички свои химически оръжия, твърди президентът, който стартира четвърти мандат в Кремъл, и добавя, че страната му е била подготвена да си сътрудничи с Лондон в следствието на случая.

" Ако някой може да си намерения, че в Русия някой ще си разреши да прави такива неща преди изборите и преди Световното състезание по футбол, това е неуместно, нелепост, нон сенс “, сподели Путин, представен от Франс прес.

Той прави за пръв път изказване за аферата, откогато Лондон упрекна Русия за отравянето на 66-годишния Скрипал и щерка му Юлия в Солсбъри с нервно-паралитично вещество, основано от Русия.

Руският президент Владимир Путин е научил от средствата за всеобща информация за отравянето на Скрипал, заяви ТАСС. „ Първото, което идва мислено е, че в случай че това е било бойно отровно вещество, несъмнено, хората биха умрели на място, това е явен факт и би трябвало да се разбере. Русия няма такива средства, ние унищожихме всички наши химически оръжия под контрола на интернационалните наблюдаващи ", цитира думите му съветската офциална организация.

Британският външен министър Борис Джонсън съобщи предходната седмица, че е изцяло евентуално решението за отравянето на Скрипал да е взето персонално от Путин.

Англия изиска пояснения от Русия, само че не ги получи в 24-часовия период, който даде на Кремъл.

Британските управляващи оповестиха, че 131 души може да са били в контакт с нервно-паралитичното бойно вещество.

Обвиненията на 4 от водещите западни страни – Англия, Съединени американски щати, Франция и Германия, за отравянето на някогашния съветски разузнавач, евентуално са се отразили отчасти на президентските избори в Русия, като са мобилизирали гласоподаватели против „ натиска “ от Запада. И това е било в интерес на Путин, разясняват познавачи на предизборните технологии.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР