Да се намери най-добрият начин за пренареждане на участъка с

...
Да се намери най-добрият начин за пренареждане на участъка с
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Да се намери как да се пренаредят жълтите павета възможно най-добре

Да се откри най-хубавият метод за пренареждане на сектора с жълти павета пред Народното събрание очаква столичният кмет Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска. По думите й районният министър Иван Шишков е поел ангажимент, че ще спомага, тъй че в период да се извърши плана, осведоми " Дарик ".

Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска направи своя коментар във връзка ремонта на жълтите павета по време на събитие в столичното 51-во учебно заведение " Елисавета Багряна ", където бяха сложени кошчета за разделно изхвърляне на отппадъците. Столичният кмет сподели още, че такива кошчета ще бъдат поставени във всички учебни заведения и детски градини в София. 

През октомври служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков заяви, че една и съща компания стои зад един от проблематичните сектори на автомагистрала " Тракия " и ремонта на жълтите павета. Става въпрос за компанията " Трейс ".

По думите на Шишков обаче проблемът с ремонтите не е във фирмата-изпълнител, а в метода, по който се разпореждат поръчките и е проведен контрола от страна на страната.

Според районния министър София е на път да загуби европейското финансиране за ремонта на центъра на града, обезпечено по Оперативна програма " Региони в напредък ", която се ръководи от Министерство на регионалното развитие.

За да се усвоят парите, ремонтът на цялата централна градска част би трябвало да е подготвен и качествено осъществен до март 2023 година Тепърва следва пренареждане на жълтите павета, ремонтът на ул. " Шишман " също продължава. Заради забавянето от Министерство на регионалното развитие обмислят да стартират предварителни инспекции на осъществяването на плана.

Столична община наложи 100 000 лева санкция на „ Трейс Груп Холд “ за позволено увреждане на керамични (жълти) павета при ремонта на Зона 4 от градския център.

След подаден сигнал за съзнателно строшаване нацяло керамично паве от строителен служащ е формиран констативен акт от Столична община. Наказателното разпореждане ще бъде издадено по член 20 от Закона на устройство и застрояване на Столична община, защото той планува по-високи санкции за разваляне от Закона за културното завещание.

Жълтите павета, които са положени в центъра на София при започване на ХХ век, са оповестени за единична урбанистична и архитектурно-строителна културна полезност през 2016 година със заповед на министъра на културата по предложение на кмета на Столична община и решение на Столичен общински съвет. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР