Да се говори за евентуална срещу между президентите на Русия

...
Да се говори за евентуална срещу между президентите на Русия
Коментари Харесай

Медински: Среща Путин-Зеленски е възможна едва след одобрен текст на двустранен догово



Да се приказва за възможна против сред президентите на Русия Владимир Путин на Украйна Владимир Зеленски е допустимо, едвам откакто бъде утвърден текст на контракт сред двете страни. Това съобщи ръководителят на съветската делегация за договарянията и асистент на президента Владимир Медински.

По-рано съветникът на началника на кабинета на украинския президент Михаил Подоляк съобщи, че срещата сред двамата водачи може да се организира след приключването на работата по съглашението, което съгласно неговите оценки е допустимо да се случи в границите на идващите седмици.

Подоляк също по този начин уточни, че изказванията, направени от съветски публични лица, по отношение на реализиран прогрес в договарянията с Украйна, не би трябвало да се одобряват за чиста монета, защото това са " единствено техните (русите) позиции, за които упорстват ".

" Всички изказвания имат за цел да предизвикат напрежение в медиите. Нашите позиции са непроменени. Прекратяване на огъня, евакуиране на съветските войски и мощни гаранции за сигурност с съответни формули ", написа той в " Туитър ".

Повод за неговото изказване даде изявление по-рано през днешния ден на Владимир Медински, че позициите на двете страни за бъдещето на Украйна във връзка с неприсъединяването към НАТО и нейната демилитаризация стават все по-съгласувани.

Киев и Русия са " на половината път " за реализиране на допустимо съглашение за бъдещата демилитаризация на Украйна, уточни по-рано в петък Медински. Бъдещето на Украйна отвън алианса на НАТО, както и нейният безпристрастен статут са двете точки, в които позициите на двете страни се сближават най-вече, сподели той, представен от организация ТАСС.

Остават да бъдат дефинира " нюансите " във връзка с бъдещите гаранции за сигурност за Киев, означи още Медински.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР