Да се декриминилизира употребата на канабис за медицински цели -

...
Да се декриминилизира употребата на канабис за медицински цели -
Коментари Харесай

Да се декриминилизира употребата на канабис за медицински цели, настояват от сдружение

Да се декриминилизира използването на канабис за медицински цели - за това настояха на конференция представители на съдружие "Рестарт ", както и двама пациенти, страдащи от множествена склероза и миелоидна левкемия, условно наказани за развъждане на марихуана.

Те обясниха, че на първа инстанция са били оправдани, само че втората правосъдна инстанция е отсъдила условни присъди.

Маслото от канабис оказва помощ на редица тежки болести, сподели някогашният народен представител Велизар Енчев, който уточни страните, в които е позволена използването на коноп за медицински цели.

През 2016 година зададох въпрос на тогавашния министър на опазването на здравето Петър Москов, обвързван с използването на марихуана и нейните деривати за медицински цели, добави още Енчев, само че, по думите му, тази тематика има минимална политическа поддръжка.

Енчев сподели още, че фармацевтични компании имат доста мощно лоби, което е срещу легализирането на производството на артикули на основата на канабис. Ако се легализира това произвеждане, за някои от тези производители облагите фрапантно ще намалеят, сподели още той, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР