Да развалите зъбите си и да похарчите много пари за

...
Да развалите зъбите си и да похарчите много пари за
Коментари Харесай

Стоматолозите посочиха най-вредните храни и напитки за здравето на зъбите

Да развалите зъбите си и да похарчите доста пари за лекуването им е толкоз елементарно, едвам си обелите ябълка. За да избегнете това, би трябвало да знаете кои са храните, нездравословни за зъбния гланц.

Най -голямата полезност на всеки човек

Не на вятъра националната мъдрост споделя, че най-ценното е здравето. Лесно се губи и не може да се купи. В тази връзка запазването на белотата и здравето на зъбите е по-лесно: това не са неразрешими проблеми. Всяко посещаване при ортодонт обаче ще коства много скъпо.

За да не харчите спестяванията си за битка с заболявания, които може да не ви споходят, като кариес, потъмняване на емайла и така нататък, по -добре е да запомните един път вечно по какъв начин вярно да се грижите за устната си празнина и какви артикули могат да ви навлекат проблеми със зъбите.

Зъболекари назоваха продуктите, които заплашват здравето на зъбите ни.

Според специалистте, преди всичко би трябвало да изоставите следните артикули:

• Газирани питиета. Те освен че не са положителни, само че и съдържат доста захар и оцветители, които елементарно могат да унищожат емайла на зъбите.

• Силно кафе и чай. Съдържащите се в тях тъмни пигменти оцветяват емайла, което го прави с 2-3 нюанса по-тъмен от първичния колорит.

• Цитрусови плодове (лимони, лайм, грейпфрути и др.). Никой не спори: съдържащият се в тях витамин С е потребен за организма, само че в това време киселините им унищожават емайла.

• Сладкиши, шоколадови бонбони и торти. „ Само захарта не е причина за кариес. Когато я консумирате, бактериите, които са се настанили в устната ви празнина, също я употребяват. Но бактериалните боклуци са кисели. Киселината е това, което предизвиква проблеми със зъбите: тя декалцифицира или деминерализира зъбния гланц, разрушавайки неговата конструкция.

• Ядки, сухари, сушшени плодове и други твърди храни. Ако ги отхапете, можете да загубите най-малко част от зъба.

• Плодове. Съдържащата се в тях захар „ храни “ патогенните бактерии в устната празнина, а лепкавата консистенция обезпечава дългогодишен контакт на захарта със зъбния гланц. Но това не е причина въобще да не ядете задоволително здравословни сушени плодове, незабавно откакто ги изядете, би трябвало неотложно да извършите хигиена на устната празнина. Постоянството в грижата ще ви се отблагодари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР