Да разкачи България от динозавъра - ГЕРБ, да навакса изоставането

...
Да разкачи България от динозавъра - ГЕРБ, да навакса изоставането
Коментари Харесай

"Демократична България" обещава Силициева долина в Марица изток и субсидии за електромобили

Да " разкачи " България от " динозавъра - ГЕРБ ", да навакса изоставането от Румъния по вложения, да трансформира Марица - изток в нова Силициева котловина дава обещание " Демократична България ", в случай че завоюва идните на 4 април парламентарни избори. Икономическата стратегия на обединяването планува още реализиране на междинна заплата от 2400 лева в края на мандата, междинна пенсия от 1000 лева, дотации за покупката на електрически автомобили в райони с замърсен въздух, непроменени налози и въвеждане на необлагаем най-малко.

Мерките бяха показани през днешния ден онлайн от съпредседателя на обединяването и водач на " Да, България " Христо Иванов, IT-предприемача и член на изпълнителния съвет на " Да, България " Ивайло Мирчев, икономиста Георги Ганев и финансиста и съпредседател на " Зелено придвижване " Владислав Панев.

Според водача на " Да, България " рецесията, подбудена от ковид, ще стане всесилен катализатор на стопански процеси в света, които ще доведат до нова действителност. " Затова централният въпрос на нашата икономическа визия е по какъв начин на този исторически в световен проект кръстопът България да поеме по пътя на доста по-бързата акомодация към новите действителности, които се задават. Това може да стане посредством коренно увеличение на успеваемостта на обществените разноски, прекъсването на корупцията и източването на парите, гарантиране на свободата и предсказуемостта на фундаментални човешки права като правото на благосъстоятелност, гарантиране на вложенията, гарантиране на постоянна данъчна среда без повишение на данъчното задължение, тъй че България да отприщи своя капацитет, да се разкачи с този динозавър, който е ГЕРБ, и да може да тръгне в друга посока ", съобщи Иванов.

Икономистът Георги Ганев направи съпоставяне сред икономическото развиване на България и Румъния и акцентира, че макар равния старт на двете страни при приемането им в Европейския съюз изоставянето на България от Румъния и спада в капиталообразуването през последното десетилетие се дължат на неналичието на сполучлива промяна в правораздавателната система и на сигурност за задграничните вложители. " В Румъния има отмъщение и наказване за корупция, в България такова нещо няма ", разяснява той. Ганев очерта и главните направления за възобновяване на стопанската система от ковидкризата - еднократна помощ от 3000 лева за дребните и междинни предприятия, както и помощна мярка 80/20 за всички междинни предприятия и 90/10 за всички микро и дребни предприятия от секторите с административно прекратена активност поради епидемията.

В дълготраен проект " Демократична България " планува въвеждане на необлагаем най-малко от 500 лева на месечните приходи. От обединяването се ангажираха, че в случай че програмата им се извършва, до края на мандата размерът на междинната заплата ще доближи 2400 лева, а междинната пенсия - 1000 лева

Останалите ограничения, показани от Владислав Панев и Ивайло Мирчев, са ориентирани към ускорената цифровизация и декарбонизация. Част от тях включват отпущането на дотация за електрически автомобили изключително за огромните градове, където има проблем с качеството на въздуха, както и изцяло модернизиране на комплекса " Марица изток " от въглища към произвеждане на зелена сила. " Колкото повече работи " Марица изток ", толкоз повече губи. Голямата смяна, която предлагаме, е листването на сходни предприятия на фондовата борса, тъй че да бъдат ръководени като същински корпорации. Ако хората станат акционери там, " Марица изток " може да се трансформира в нашата Силициева котловина ", съобщи Панев.

Като приоритет в икономическата си стратегия обединяването слага и въвеждането на електронното ръководство и намаляването на административната тежест със 70 %. Според Мирчев като се изключи че ще улесни хората, това ще окаже и позитивен резултат върху непознатите вложения и намаляването на корупцията, защото бизнесът ще има по-малък контакт с администрацията.

Сред останалите обрисувани цели са цялостна промяна на регулаторите и въвеждане на закон за персоналния банкрут. По думите на Панев с подобен закон ще се реши казусът с безконечните длъжници, принудени да работят в сивия бранш или да емигрират, тъй като не могат да си покриват заемите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР